Vijf Olympische redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit!

Wat zijn de Olympische Spelen toch fantastisch! Bureau Sport hangt eigenlijk non-stop voor de bank, dat mag je rustig weten. Maar waarvoor moet jij dit weekend nou écht gaan zitten. We zetten het op een rijtje voor je!

1. Taekwondo: Reshmie Oogink

Het is een sport waar we eigenlijk niet zoveel van weten, dat Taekwondo. Maar nu we met Reshmie Oogink een Nederlandse op de Spelen hebben, gaan wij er toch lekker voor zitten vanmiddag. Ze hoort bij de top van de wereld en wie weet pakt ze ook in Rio ‘gewoon’ een medaille!

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 20 augustus
Tijd: 14:30u

2. Handbal: Nederland-Noorwegen

Oioioi, wat waren de meiden van bondscoach Henk Groener teleurgesteld na het verlies tegen Frankrijk. Maar het beste medicijn tegen zo’n kater, is de volgende partij winnen! En dan sta je gewoon met een prachtige bronzen medaille in je handen!

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 20 augustus
Tijd: 16:30

3. Volleybal: Nederland-Verenigde Staten

Helaas zit er ook voor deze dames geen gouden medaille meer in, maar wellicht kunnen ze toch nog een plak mee naar huis nemen. In de poulefase gingen ze dames van bondscoach Guidetti nét onderuit tegen de Verenigde Staten, maar dit is een nieuwe ronde met nieuwe kansen! En misschien kunnen deze beelden uit 1996 de dames in de goede stemming brengen.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 20 augustus
Tijd: 18:00

4. Marathon: mét Abdi Nageeye, maar zonder Michel Butter

Het blijft ons pijn doen: de marathon tijdens de Olympische Spelen zonder Michel Butter. Op acht seconden na miste hij de limiet. Maar er gaat wel een man in het oranje lopen, en dat is Abdi Nageeye. En wie weet wat er mogelijk is op deze laatste dag van de Spelen.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 21 augustus
Tijd: 14:30u

5. Boksen: Nouchka Fontijn in de finale

Wat een fantastische prestatie van Nouchka Fontijn; ze haalt gewoon de finale van de het bokstoernooi in de klasse tot 75kg! En als ze de Amerikaanse Claressa Shields verslaat, neemt ze voor Nederland de laatste gouden plak mee naar huis. Dat zou mooi zijn. Bij Bureau Sport zijn we ook groot fan van Lucia Rijker, die voor de NOS analyseert. En die dame zat al ooit bij ons in de Verhoorwagen.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 21 augustus
Tijd: 19:00u

Facebook Comments