Vijf Olympische redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit!

Yes! De Olympische Spelen gaan eindelijk beginnen! Eigenlijk hoef jij de komende zestien dagen niet meer van je bank te komen, maar we hebben voor jou de krenten uit de pap gevist.

1. Wielrennen: wegwedstrijd, mannen

Dat het een zwaar parcours is, lieten we een paar weken geleden al zien in Bureau Rio. Onze Erik fietste op de weg die Wout Poels, Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk ook gaan fietsen. En er zit gewoon een medaille in! We durven het g-woord bijna niet uit te spreken, maar we hebben hoop! De vrouwen zijn overigens zondag om 17:15u aan de beurt!

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 6 augustus
Tijd: 14:30u

2. Handbal: Nederland – Frankrijk, vrouwen

Onze handbaldames zijn al bijna twee weken in Rio, dus ze zullen blij zijn dat het toernooi gaat beginnen. Ze zitten in een poule met Montenegro, Argentinië, Zuid-Korea, Zweden, Rusland en Frankrijk. En tegen die laatste ploeg trappen ze het toernooi af.

Zender: Livestream op NOS.nl
Datum: Zaterdag 6 augustus
Tijd: 16:30u

3. Zwemmen: finale 4x100m vrije slag estafette, Vrouwen

De échte sportfans gaan hun wekker zetten! Vier Nederlandse dames duiken namelijk het bad in op weg naar een medaille in de finale van de 4x100m vrije slag estafette. Het is de vierde keer dat het evenement op de Spelen plaatsvindt en tot nu toe wonnen we één keer goud, één keer zilver en één keer brons. Wat wordt het dit keer?

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 7 augustus
Tijd: 04:24u

4. Hockey: Nederland – Spanje, vrouwen

De mannen komen al op zaterdag in actie tegen Argentinië, maar voor de vrouwen begint het toernooi een dag later tegen Spanje. Geen hoogvlieger in het internationale hockey, dus een lekker beginpotje voor onze hockeysters. De andere landen in de poule zijn Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, China en Duitsland.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 7 augustus
Tijd: 17:30u

5. Beachvolleybal: Nummerdor/Varenhorst – Grimalt/Grimalt (Chili)

Reinder Nummerdor heeft het Olympische beachvolleybalstadion op de Copacabana al lang en breed bekeken, maar zijn maatje Christiaan Varenhorst komt vrijdag pas aan in Rio. Hij had koorts en mocht volgens de officiële procedure niet het vliegtuig in. Het damesteam Marleen van Iersel en Madeleine Meppelink komt zaterdag om 23:30u al in actie, Meeuwsen/Brouwer om 22:30u en zondag om 20:30u Van Gestel/Van der Vlist.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 7 augustus
Tijd: 18:00u

Facebook Comments