Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

De Eredivisie lijkt beslist en ook de Winterspelen liggen alweer ver achter ons. Dat neemt niet weg dat er ook dit weekend weer ontzettend veel sport te zien is. Voetbal, Paralympische Spelen, schaatsen, wielrennen en paardensport vullen het weekend weer tot de nok.

1. Paralympics: Skiërs in actie.

Onder leiding van debuterend chef de mission Esther Vergeer gingen gisteren de Paralympics van start en Bibian Mentel droeg de vlag. Vannacht kwamen de eerste Nederlandse skiërs in actie op de afdaling en voor de nacht van zaterdag op zondag moeten zij opnieuw naar beneden, dan voor de Super G. In actie komen: Linda van Amepelen, Anna Jochemsen, Jeroen Kampschreeur, Niels de Langen, Jeffrey Stuut. Alles zal online te volgen zijn, maar daarvoor moet je wel een nachtbraker zijn. ’s Avonds kun je op tv terecht voor een dagelijks overzicht.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2.North West Derby: Manchester United – Liverpool

De Premier League heeft dit weekend de North-West Derby op de rol staan. Machester United ontvangt Liverpool en deze clash behoort tot de meest verhitte duels in Engeland. United en Liverpool staan recht tegenover elkaar, niet alleen in rivaliteit, maar ook in de spelwijze. Het defensieve Manchester onder leiding van José Mourinho zal er alles aan doen tactisch opgewassen te zijn tegen de aanvalsdrang van het Liverpool van Jürgen Klopp. Dit seizoen wist Manchester Twaalf van de negentien wedstrijden in eigen huis de nul te houden. Liverpool scoorde in 17 van de twintig uitwedstrijden dit seizoen. Hopen is op een duel waarin de rivaliteit, de tactische hoogstandjes van beide trainers en aantrekkelijk voetbal de boventoon voeren. Daar lijkt Liverpool dit seizoen de meest aangewezen ploeg voor te zijn, maar wellicht kan United de kijker verrassen.

De liefhebber kan overigens na de wedstrijd uit Engeland genieten van een mooi affiche uit Spanje. Sevilla – Valencia begint op dezelfde zender om 16:15.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. WK Allround in het Olympisch Stadion

Dit weekend staat ook in het teken van het WK Allround in eigen land. Op de Coolste Baan van Nederland werd vrijdagavond afgetrapt en er kan vanaf vanmiddag genoten worden van verschillende afstanden voor zowel de heren als voor de dames. Vanavond weten we al wie de Allroundkampioen bij de vrouwen is, morgenmiddag sluiten de mannen het WK af. Linda de Vries en Anouk van der Weijden rijden hun laatste wedstrijden, want ze nemen na dit WK allebei afscheid van het schaatsen. Het decor is stijlvol, hopelijk lukt het ze nog één keer te schitteren op het ijs.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Wielrennen: Parijs-Nice

De twee laatste en tevens zware etappes van Parijs-Nice ontaarden hopelijk in een spannende ontknoping. De tweede plek was voor onze Wout Poels, maar helaas kwam hij vrijdag hard ten val in een afdaling. Luis Léon Sánchez is de te kloppen man. De rit van vandaag zal het meeste spektakel opleveren met de slotklim van zestien kilometer. Ondanks de val hopen we dat Poels zijn prestaties van nu een voorbode zijn op wat we verder dit seizoen nog van hem kunnen verwachten. Hij rijdt ook de Giro en de Tour de France dit jaar, hoe anders was dat in 2017, toen hij kampte met een knieblessure. Nu hopelijk is de vorm definitief terug en kan hij de tv-kijker binnenkort weer trakteren op Nederlands wielersucces.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Paardensport: Wereldbeker in ’s Hertogenbosch

In ’s Hertogenbosch staat de internationale paardensport te trappelen om weer te laten zien wat zij in hun mars hebben. De Rolex Grand Prix is de afsluiter van het vierdaagse evenement en dat is een primeur. Voor het eerst is het evenement in Den Bosch opgenomen in het prestigieuze Grand Prix toernooi. Daardoor staat de absolute top in de hal op zondag, waaronder ook Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments