Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ook dit weekend wordt er weer geploeterd op de weg, het veld en in het zand. Bureau Sport helpt je even om op het juiste moment de televisie aan te zetten.

1. Motorcross: MXGP Mexico

In de Grand Prix van Argentinië reed Jeffrey Herlings het beste resultaat van dit seizoen. Het is tot nu toe een seizoen vol tegenslagen geweest door pols- en handblessures. Maar Herlings toont de laatste weken duidelijke tekenen van herstel en zal zich in Leon, Mexico van zijn beste kant willen laten zien. De eerste prijs in Mexico ging vorig jaar naar huidig wereldkampioen Tim Gajser, die ook dit jaar het klassement aanvoert.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Ronde van Vlaanderen

Tom Boonen, Tom Boonen, Tom Boonen. De Belgen snakken naar een laatste stunt van hun afzwaaiende wielergod. Tommeke moet dan wel een sterk tegenstandersveld achter zich laten, waaronder de winnaar van vorig jaar: Peter Sagan. Om deze klassieker in optima forma te kunnen aanschouwen verwijzen wij u door naar de zuiderburen.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De Klassieker

Zondag ontvangt Ajax aartsrivaal Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. Het laatste seizoen dat Johan De Klassieker speelde was in het seizoen ’83-’84. Cruijff speelde toen voor Feyenoord en won de dubbel. Hij bewees daarmee het ongelijk van Ajax, dat hem geen nieuw contract gunde. Feyenoord verloor dat seizoen wel met maar liefst 8-2 uit bij Ajax. Een dergelijke uitslag zou dit Ajax nog een sprankje hoop kunnen geven in de titelstrijd. Als Feyenoord wint, lijkt het gedaan.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De Coupe de la ligue

De twee sterkste teams van het moment uit Frankrijk staan tegenover elkaar voor de Franse versie van de League Cup. Vorig jaar won PSG hetzelfde toernooi van Lille. Dit jaar maakt AS Monaco een frisse indruk, zeker met superster-in-wording Kylian Mbappé in de gelederen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. EK Gewichtheffen

In het Kroatische Split staat het EK gewichtheffen op het programma. Monstersterke mannen en vrouwen tillen in verschillende gewichtsklassen enorme halters boven de beaderde, roodgloeiende koppen. Ons aller Frank Evenblij is allesbehalve fan van deze sport, zo legt hij uit wanneer hij en Erik zelf een poging wagen om de halters omhoog te gooien.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments