Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Och, och, och. Het gaat weer beginnen dit weekend.
De Tour!

Zet de kaasjes maar op tafel, open een bescheiden wijntje in de namiddag, dat kan gerust…
En dan naar hartenlust met een muil vol kaas die EPO-klootzakken de berg omhoog schreeuwen! Heer-lijk!

Voor de mensen die het wielrennen definitief verbannen hebben van hun televisie is er gelukkig nog meer moois dit weekend, daarom geven wij van Bureau Sport u met plezier een lijstje niet te missen sportevenementen mee:

1. Moto GP in Duitsland

Tijdens de TT Assen schoof Bo Bendsneyder met zijn motor onderuit en passeerde hij al schuivend de eindstreep. Helaas hield hij zijn motor niet met een voetje vast en zodoende werd hij gediskwalificeerd. Valentino Rossi kwam als overwinnaar over de streep in de hoogste klasse en parkeerde zichzelf daarmee op het virtuele podium van het algemeen klassement. De snelle heren gaan in Duitsland opnieuw de strijd met elkaar aan en wij mogen het via Eurosport aanschouwen. Zaterdag de kwalificatie, zondag de race.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. MXGP in Portugal

Jeffrey Herlings kon achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli vorige week niet van zich afhouden in Italië. De Italiaan won beide manches voor eigen publiek. Herlings werd tweemaal tweede en staat nu nog maar 29 punten achter op de nummer twee. Cairoli lijkt zijn negende wereldtitel dit seizoen binnen te gaan slepen, met maar liefst 96 punten voorsprong op Herlings. Het modderige circus verhuist nu naar Portugal om daar over wat tactisch geplaatste dassenburchten te springen. Glenn Coldenhoff kan zondag zomaar de top tien binnendringen.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Vive le Tour!

De mannen stappen weer op, de gele trui wordt nog even snel gladgestreken en Düsseldorf staat te popelen om het startsein te geven. De eerste EPO-knakkers zijn alweer van hun bed gelicht en er zullen er natuurlijk weer een paar volgen. Maar wat krijgen we er weer voor moois aan terug. Epische bergetappes! Spectaculaire valpartijen! Schimmige complottheorieën! Het schuim in de baard van Laurens ten Dam! Dat is toch genieten. Wij zitten zaterdag in ieder geval met iets koud op de lip naar de mannen in de strakke pakjes te kijken.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De finale van het één na belangrijkste toernooi volgens de FIFA

De Confederations Cup bereikt zondag zijn climax. Brazilië won de laatste drie edities, te beginnen met de finale in 2005, toen man of the match Ronaldinho zijn kunsten en zijn onbedaarlijk scheve glimlach weer eens liet zien. Zondag zal het gaan tussen Chili en Duitsland. De Duitsers hebben weer een geoliede machine op de been gekregen. Een B-machine nota bene! Maar wel eentje die de A-landen aan gort rijgt. Chili is op volle oorlogssterkte en wil het onervaren Duitsland wel even op z’n plek zetten. In de groepsfase speelden de landen ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-1.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Hockey World League Semifinals: Finale

De hockeyvrouwen van Nederland zouden wel eens in deze finale kunnen belanden. Als eerste van de poule zouden de Nederlandse vrouwen de makkelijkste weg moeten hebben richting de finale op zondag. Eerst moet zaterdag natuurlijk de halve finale worden gewonnen. Als dat hobbeltje succesvol wordt genomen zien we de vrouwen terug op de Hockey World League Finals, die van 18-26 november gespeeld worden in Auckland, Nieuw Zeeland.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments