Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het tweede Olympische weekend zit wederom boordevol prachtige affiches, spannende wedstrijden en uiteenlopende sporten. Zowel in Zuid-Korea, maar ook in eigen land komen grote sporters in actie. Daarom wordt ook dit weekend met klem aangeraden de tv aan te zetten en jezelf goed te installeren op de bank.

1. Shorttrack 1.000 meter mannen en 1.500 meter vrouwen

Met twee zilveren medailles is het shorttrack al uitstekend begonnen. Met Sjinkie Knegt en Yara van Kerkhof is er al Nederlands succes behaald op de baan in de Gangneung Ice Arena. Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt betreden zaterdag rond 11:45 uur het ijs voor de eerste ronde. Kan Sjinkie de Koreanen ditmaal wel voor blijven? Of kunnen de andere twee mannen verrassen?

Voor de vrouwen staan Suzanne Schulting en Jorien ter Mors om 11:00 uur klaar voor actie. Schulting zal de Spelen tot nu toe anders hebben voorgesteld, dus zal uit zijn op revanche. Ter Mors beleefde daarentegen een droomweek met het goud op de 1.000 meter op de langebaan. Met die plak op zak zal ze op jacht gaan naar meer en dus zal tv-kijkend Nederland weer op het puntje van de bank zitten.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Reuzenslalom Alpine Skiën mannen

Midden in de nacht, maar daarom niet minder spannend, wordt de reuzenslalom afgewerkt. Eerder deze week werd Marcel Hirscher, die een Nederlandse moeder heeft, al de winnaar bij de afdalingscombinatie. En trots dat we waren! De Oostenrijker staat bovenaan in het klassement van de wereldbeker, dus ook de reuzenslalom kan weer een semi-Nederlands succesnummer worden. En ook die claimen wij, zonder schaamte, als er een medaille gepakt wordt!

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. 500 meter schaatsen vrouwen

Drie Nederlandse vrouwen staan zondagmiddag aan de start van de kortste afstand op de langebaan. Anice Das, Lotte van Beek en Jorien ter Mors komen in actie. Tijdens het OKT verraste Das met de snelste tijd van 38,42. De kleine Japanse snelheidsduivel Nao Kodaira steekt in goede vorm, want in Gangneung zette zij begin februari 37,02 op het bord. Tot nu toe stond op elk schaatsonderdeel een Nederlander op het podium, dus trendbreuk zou wel verdomd jammer zijn, maar niet ondenkbaar met het snelle deelnemersveld.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Skeleton met Kimberley Bos

Na vrijdag staat Nederlandse skeletonster Kimberley Bos op een negende plek. Zaterdagmiddag is het vervolg met run drie en vier. De Nederlandse liet vanwege haar geringe lengte het bobsleeën achter zich, en ging solo met skeleton. Niet onverdienstelijk dus, want ze maakt zeker nog kans op een medaille. Het verschil met de derde plek is iets meer dan zes tienden. En zoals gisteren al bleek ligt de baan in Pyeongchang haar, want eerder, in maart 2017 werd ze daar derde tijdens de wereldbeker. Een aanrader dus om voor in te schakelen. Een winters onderdeel mét ijs, maar zonder schaatsers en toch absoluut de moeite om voor te gaan zitten.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Finale ABN AMRO Tennistoernooi

Voor de afwisseling, want ook een sportliefhebber heeft dat nodig, een tennisfinale. Een finale die in eigen land zal worden gespeeld in Rotterdam. Zaterdag worden de halve finales afgewerkt tussen Goffin en Dimitrov en de wedstrijd tussen Seppi en Federer bepaalt de tweede finalist. Het in actie zien van de 36-jarige nummer één van de wereld is altijd een genot voor het oog, zelfs tijdens de Olympische Spelen. Dus zorg dat je tv afgestemd staat op Ziggo Sport om 15:00 uur!

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments