Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Wij kunnen het bijna niet geloven. Na vier jaar wachten zijn ein-de-lijk de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea van start gegaan. En dit weekend kunnen meteen de eerste medailles geoogst worden door de Oranje-equipe! Dus maak je agenda vrij, zorg dat de tv het potverdomme doet en schreeuw onze landgenoten naar vaderlandse glorie!

1. 3000 meter schaatsen vrouwen

Voor de vrouwelijke schaatsers is de eerste afstand van de Spelen de 3000 meter. De kans is zeer aanwezig dat Nederland meteen al de eerste gouden plak mag bijschrijven. Aan de start verschijnen namelijk niemand minder dan Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte en natuurlijk Ireen Wüst. Op de Spelen van Turijn en Sotsji wist Wüst de snelste tijd neer te zetten. Hopelijk klinkt na afloop opnieuw het Nederlandse volkslied.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. 1500 meter shorttrack mannen

Naast het langebaanschaatsen worden zaterdag ook de eerste medailles verdeeld bij het shorttracken. De mannen gaan met elkaar de strijd aan op de 1500 meter. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op onze eigen Sjinkie Knegt die op het afgelopen Europees Kampioenschap in Dresden maar liefst vijf gouden plakken wist te winnen. Het zou ongekend zijn als hij zo’n zelfde prestatie kan leveren op het ijs van Zuid-Korea. Naast Sjinkie Knegt doet ook nog de Nederlander Itzhak de Laat mee. Onze landgenoten moeten eerst de heats en de halve finales doorkomen als ze kans willen maken op eremetaal.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. 5000 meter schaatsen mannen

Lekker uitslapen zit er zondag helaas niet in. Om acht uur ’s ochtends barst de 5000 meter schaatsen bij de mannen los. De Nederlanders Jan Blokhuijsen, Bob de Vries en natuurlijk Sven Kramer zullen aan de start verschijnen. Op de vorige twee Spelen was Kramer steeds de snelste maar misschien komt daar dit keer wel verandering in. Op het OKT was tot ieders verbazing Bob de Vries de winnaar. Wie weet is dat nu weer het geval. Bovendien is er ook nog de beresterke Canadese wereldrecordhouder Ted Jan Bloemen. Hopelijk verpest hij het Nederlandse feestje niet. Hoe dan ook, het belooft een spektakel vanjewelste te worden.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Slopestyle snowboarding mannen

Helaas worden niet al de sporten op een gunstig tijdstip afgewerkt. De 17-jarige snowboarder Niek van der Velden gaat zich namelijk diep in de zaterdagnacht proberen te kwalificeren voor de finale van de slopestyle. Mocht je dus niet in slaap kunnen vallen omdat je in pure extase bent gekomen door de Winterspelen, zet dan gerust de tv weer aan en geniet mee hoe deze jonge gozer zijn ballen uit zijn broek board. De kans is klein, maar mocht hij zich plaatsen voor de finale dan volgt er ernstig slaaptekort. De finale begint namelijk de volgende nacht op precies hetzelfde tijdstip.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Tottenham Hotspur – Arsenal

We kunnen het ons bijna niet voorstellen maar voor degene die heel even klaar zijn met de Olympische Wintersporten is er gelukkig ook nog gewoon voetbal op tv. In het noorden van de hoofdstad van Engeland nemen de aartsrivalen Tottenham Hotpsur en Arsenal het tegen elkaar op in de North London Derby. De vorige ontmoeting eindigde in een 2-0 overwinning voor de Gunners. Hopelijk levert de clash net zoveel spektakel op als de wedstrijd van vorige week toen de Spurs gelijk speelde tegen Liverpool.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments