Weekend top 5 - 111117

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het belooft dit weekend regenachtig weer te worden. Daarom raden wij van Bureau Sport u aan om lekker binnen te blijven. U vraagt zich af wat u in hemelsnaam binnen moet doen? Wees niet bang, er komt genoeg moois op de beeldbuis om een fantastisch weekend te beleven.

1. Opnieuw een legendarische race van Verstappen?

De vorige Grand Prix van Brazilië kunnen we ons allemaal nog goed herinneren. In minder dan twintig ronden klom Verstappen in de stromende regen van p16 naar p3. Het werd bestempeld als een legendarische race in de Formule 1-geschiedenis. Dit weekend komen de Formule 1-coureurs opnieuw in actie op het Braziliaanse circuit. Hoewel Hamilton zichzelf in de vorige race naar het wereldkampioenschap reed, belooft het opnieuw een spektakel te worden. Hopen voor Max (en voor ons) dat het in de één na laatste race van het seizoen weer gaat regenen.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Wereldbeker schaatsen op eigen bodem

De wereldbekerwedstrijden schaatsen zijn dit weekend in Heerenveen. Natuurlijk komen de Nederlanders in actie die vorige week op het NK-afstanden een startbewijs wisten te bemachtigen. Op het nieuwe olympisch onderdeel massastart verschijnen dit keer Koen Verweij en Jorrit Bergsma aan de start. Dit is een opvallende keuze van bondscoach Geert Kuiper omdat Verweij heeft aangegeven graag met Sven Kramer te willen schaatsen. Het is echter onbekend of Kramer dit ook ziet zitten. Het is in ieder geval afwachten of Bergsma dit keer wel wilt samenwerken. Vorig jaar schaatste hij namelijk zijn eigen race in plaats van samen te spannen met Gary Hekman. Dat Bergsma een goede race kan schaatsen liet hij onlangs zien in het Noorse Stavanger. Hij werd toen tweede.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Van der Mark in actie tijdens de laatste en alles beslissende MotoGP

De vijfentwintigjarige Nederlander Michael van der Mark vervangt komende zondag in Valencia tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen opnieuw de zieke Duitser Jonas Folger. Het wordt de tweede race van de Nederlandse motormuis voor Yahama in de MotoGP en hij hoopt dan ook zijn zestiende plaats van vorige week te evenaren. Het belooft een zeer spannende race te worden aangezien er nog volop voor de wereldtitel wordt gestreden. De Spanjaard Marquez gaat de race in met een voorsprong van 21 punten op de Italiaan Dovizioso. Marquez moet minimaal elfde worden om de wereldtitel, net zoals vorig seizoen, mee naar huis te nemen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Les Bleus tegen the All Blacks

De rugbyteams van de landen Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika bevinden zich weer in Europa voor de Autumn Tests. In deze reeks wedstrijden nemen de Europese landen Frankrijk, Engeland, Ierland, Schotland en Wales het op tegen de rugbyreuzen van het zuidelijk halfrond. Op zaterdag 11 november komt de nummer één van de wereld, Nieuw-Zeeland, in actie. Dan spelen the All Blacks namelijk tegen Frankrijk in het Stade de France. Les Bleus hebben een aantal nieuwe talenten geselecteerd. Het is daarom afwachten of Frankrijk überhaupt stand weet te houden tegen het geweld van the All Blacks.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Wereldbeker baanwielrennen in Manchester

Olympisch kampioene op de keirin Elis Ligtlee maakt zondag haar rentree in Manchester. Samen met Shanne Braspennincx is zij geselecteerd voor het onderdeel sprinten. Ligtlee heeft lang last gehad van een knieblessure waardoor ze de Europese kampioenschappen in Berlijn moest missen. Bondscoach Bill Huck heeft aangegeven dat bij de teamsprint de mannen zich op een plek bij de eerste zes richten en de vrouwen bij de beste acht. Hopelijk kunnen de Nederlanders ons dit weekend positief verrassen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments