Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

In Rotterdam loopt de spanning al dagen op. Het zal toch niet? Het zal toch verdomme niet zo zijn dat een club 33 speelrondes bovenaan staat en het dan in de laatste wedstrijd uit handen geeft? Het valt niet altijd mee om een Feyenoord-supporter te zijn, zo veel is duidelijk. Na zondag weten we of er weer een nieuwe bizarre ontknoping bijgeschreven kan worden aan de geschiedenis van de Eredivisie.

Omdat er ook nog meer sportevenementen zijn dit weekend, stellen wij van Bureau Sport graag een lijstje voor u op!

1. Tweewielers in Italië

In Italië kan men zaterdag en zondag naar hartenlust het verbrande rubber inhaleren. In Imola staat een circuit waarop de Nederlander Michael van der Mark mag gaan schitteren. Van der Mark werd tijdens de tweede manche in Assen vierde en hoopt de goede lijn door te kunnen trekken in Italië. Vooralsnog zijn de Britten in de Superbike-klasse onaantastbaar, Jonathan Rea, Tom Sykes en Chaz Davies voeren (in die volgorde) de puntenlijst aan.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De race van Max

We blijven scheuren! Want wat zal Max met veel genoegen terugdenken aan een jaar geleden. Zijn eerste winst, het commentaar van Mol, de gekte in Nederland. Nu, slechts een jaar later, staan de zaken er anders voor. Red Bull is the best of the rest en komt niet in de buurt van de Mercedessen en de Ferrari’s. Het zou Verstappen niet verkeerd uitkomen als de koplopers elkaar weer in de haren vliegen deze wedstrijd. De kans daarop is echter klein, de hoop is daarom vooral gevestigd op de updates die de Red Bull-auto gaat krijgen. Zijn ze goed genoeg om de kop van het veld bij te houden?

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De landskampioen van Nederland

Een ontknoping als in 2007 zal het niet worden. Maar de beslissing valt wel weer op de laatste speeldag van het seizoen. FOX heeft wederom een schakelprogramma klaar staan om alle chaos te volgen. Als Ajax zondag een vroege goal maakt, staan ze virtueel eerste en dat kan dan weer voor nog meer druk zorgen bij de Rotterdammers – alsof die het al niet erg genoeg hadden. Feyenoord zal hopen dat het zelf een snel doelpunt maakt tegen Heracles, dat zou de kampioenstress danig verminderen. Het hondstrouwe Legioen snakt naar een mooi einde van de competitie. Zondag weten we het.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De Giro is in volle gang

De Giro is volop bezig! Vorige week trapte we af, nu kunnen we een bescheiden schatting maken van de vorm van de Nederlanders. Kunnen ze een rol spelen in het eindklassement, of blijkt de hoop vooraf ijdel te zijn geweest? Zaterdag staat etappe acht op het programma, zondag etappe negen. Wij hopen dat Dumoulin op zondag zijn slag slaat. Het zou toch prachtig zijn als hij dan een voorsprong pakt op de rest van de kopmannen. Daarnaast hopen we ook van harte dat Kruijswijk z’n zenuwen onder bedwang krijgt en als een mallemoer door die afdalingen zal razen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. The Players

Vorig jaar was mijnheer Jason Day de beste van vier dagen golfgeweld. Met vijftien onder par bleef hij zijn directe concurrent Kevin Chapell ruim voor. Dit jaar mag Day ook weer afslaan. Hij is gewaarschuwd, de kampioen van 2015, Rickie Fowler, én die van 2014, Martin Kaymer, staan ook op het deelnemersveld. Het spektakel is vanaf donderdag al bezig maar zondagavond laat zal de finaleronde gespeeld worden.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments