Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Dag gewaardeerde sportliefhebber! Het is weer weekend! En in het weekend kom je vaak zwetende sporters tegen, vooral op de televisie. Denk je nu van, goh, ik heb me toch zin om naar zwetende sporters te kijken, maar kan je niet kiezen naar welke? Dan hebben wij een uitstekend lijstje voor je klaar staan.

1. Marathonlopen in de hoofdstad

Zondag wordt Amsterdam weer omgebouwd tot het sportepicentrum van hardlopend Nederland. Verschillende atleten hebben grootse plannen voor de 42e TCS Amsterdam Marathon. Zo willen Tesfaye Abera en Amos Kipruto het parcoursrecord aanscherpen, terwijl de Nederlander Abdi Nageeye gebrand is op een snelle tijd.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Hockeytopper in ‘s-Hertogenbosch

De dames van Den Bosch voeren na zes wedstrijden de lijst aan. Ze staan momenteel op 18 punten en ontvangen de nummer drie, Laren. De geschiedenis vertelt ons dat dit zomaar een mooie, zwaarbevochten pot kan worden, aangezien beide teams meervoudig landskampioen zijn geweest. Vorig jaar werd het tweemaal een overwinning voor het oppermachtige Den Bosch.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. The Battle of the Reds

Oh ja! Daar is ie weer. Eén van de mooiste affiches in de voetbalwereld: Liverpool – Manchester United. The Reds tegen The Red Devils. De thuiswedstrijd van Manchester United in het seizoen 2010-2011 werd een legendarische pot waarin Dimitar Berbatov de eerste speler was in 64 jaar die een hattrick scoorde tegen Liverpool. Zijn tweede van de middag was een zelf opgezette omhaal waar je U tegen zegt. Aankomende zaterdag speelt Liverpool thuis en zal het een wedstrijd worden tussen de masterminds Jürgen Klopp en José Mourinho. De laatste paar seizoenen zijn beide teams niet meer in de buurt geweest van de titel, maar de wedstrijden tussen deze teams zijn zelden onvermakelijk.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Big in Japan

In navolging van de Formule 1, staat nu ook het circus van de MotoGP klaar om in Japan zo veel mogelijk herrie te maken. Vorig jaar werd hier het kampioenschap beslist. Marc Márquez was de gelukkige nadat zowel Valentino Rossi als Jorge Lorenzo van zijn motor donderde. Zijn toch al aanzienlijke voorsprong werd door zijn vallende concurrenten onoverbrugbaar. Dit jaar staat vijfvoudig wereldkampioen Márquez wederom aan kop in de stand, maar op slechts zestien punten volgt de Italiaan Andrea Dovizioso van Ducati. Spannend genoeg dus in de MotoGP.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Rico Verhoeven in China

Rico Verhoeven komt weer in actie na zijn laatste gevecht tegen Ismael Lazaar. Ditmaal staat er wederom een beest van een vent tegenover hem, Antônio Silva. Een man met een opvallend uiterlijk die daarmee zijn bijnaam ‘Bigfoot’ heeft verdiend. Hij is voornamelijk actief geweest in de UFC en is inmiddels al 38 jaar. Men mag dus verwachten dat Verhoeven, 28 en in de bloei van zijn leven, dit varkentje wel even gaat wassen.
Zaterdag worden alle gevechten live uitgezonden op het extra kanaal van Ziggo Sport. De samenvattingen zijn te zien op het reguliere kanaal van Ziggo, om 00:00 ’s nachts.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments