Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ook deze week komen er weer mooie sportevenementen langs op je televisie. Wij van Bureau Sport vinden het altijd fijn om sportliefhebbend Nederland een handje te helpen met de moeilijke keuzes omtrent het zappen naar het juiste kanaal.

Vandaar dat we ook deze week weer een top vijf aan evenementen voor je klaar hebben gezet:

1. De Amstel Gold Race

We beginnen in eigen land, waar de Amstel Gold Race zondag weer van start gaat. Er staat een prachtig deelnemersveld klaar om op Nederlandse grond te gaan koersen. De kans op Nederlands succes is helaas niet zo groot. De beslissing zal waarschijnlijk vallen op de laatste klim van de Cauberg. Philippe Gilbert en Michal Kwiatkowski zijn de voornaamste kanshebbers. Maar ook Tim Wellens, die vorig jaar in de finale een poging waagde, én Enrico Gasparatto, de uiteindelijke winnaar, zullen hun kans willen pakken.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

De Derby della Madonnina

In het San Siro passen meer dan 80.000 man en dat is maar goed ook, want zaterdag speelt Internazionale tegen AC Milaan. De derby della Madonnina. De teams uit Milaan kunnen zich niet langer meten met het voetbalgeweld uit Turijn en zijn verder teruggezakt op de ranglijst. AC Milaan staat tegenwoordig zesde en Internazionale bezet de daaropvolgende plek. De derby is een wedstrijd op zich. Bovendien kan je hem op een schappelijk tijdstip (gratis) op televisie bekijken.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. F1: GP Bahrein

De snelheidsmaniakken zijn nog niet bijgekomen van Shanghai, of de volgende GP staat alweer op het programma! Het weer zal anders zijn dan in China en Max tempert zelf de verwachtingen rond deze race. Hij richt zijn pijlen op een plek bij de eerste vijf. Maar Formule 1 blijft onvoorspelbaar, zo bleek ook uit de vorige editie van deze GP. Motorfalen, botsingen en foute beslissingen kunnen ook het verloop van deze race volledig veranderen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. MXGP Italië

Jeffrey Herlings staat er dit seizoen nog niet al te best voor in de hoogste klasse van de motorcrosssport. Er zijn wat blessures geweest, maar hij lijkt zich nu enigszins te herpakken. Er worden mondjesmaat puntjes gesprokkeld in het algemeen klassement, maar Herlings zal zich in Europa wel weer willen laten zien. Uiteraard is ook Glenn Coldenhoff van de partij, die op het moment drie punten meer heeft verzameld dan Herlings.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. WK Baanwielrennen

In Hongkong worden de wereldkampioenschappen baanwielrennen gehouden. Het Nederlands baanwielrennen staat er op het moment niet al te best voor. De coach van de sprinters, René Wolff, is opgestapt uit onvrede over de toekomstplannen van de bond. Ook de coach van de ploegenachtervolging, Peter Schep, uit zijn onvrede over het verschil in niveau met andere landen. Hij hoopt in de nabije toekomst wegrenners naar de baan te lokken. Dit weekend wordt dan ook een lastig karwei voor de Nederlanders. Gelukkig wonnen de mannen eerder deze week al zilver op de teamsprint.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments