Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Er is weer van alles aan de gang dit weekend: uiteraard knoesten we weer door op de pedalen in de Tour, maar ook in Londen gaat het los, daar wordt dit weekend om de Wimbledon-titel gestreden.

Wij geven u graag, zoals u van ons gewend bent, een bescheiden lijstje mee van de sporthoogtepunten van dit weekend:

1. De Tourkaravaan

Het begon er een beetje uit te zien als Tour de Abandons, na Valverde, Sagan, Cavendish, Thomas, Gesink, Majka en Porte wordt de lijst met potentiële (rit)winnaars elke etappe weer kleiner. De aankomst op Roglez stond ook in 2015 op het program en dat betekende toen de definitieve doorbraak van Greg van Avermaet. Hij klopte Sagan in een één-op-één gevecht tot aan de streep. Sagan is er – naar onze mening – volledig onterecht uitgezet (hallo Nacer Bouhanni! Ouwe bokser op twee wielen), dus Van Avermaet zal het wel weer willen proberen. Wij zullen klaarzitten.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De Wimbledon Titels

Zaterdag en zondag wordt er om het eremetaal gestreden. Vorig jaar streed Andy Murray in de finale tegen Milos Raonic en versloeg hem in drie sets. Het afgelopen jaar leken de dertigers niet te kloppen, maar tijdens dit toernooi heeft de ‘grote vier’ de grootste moeite om overeind te blijven. Nadal werd als eerste uitgeschakeld in een titanengevecht tegen Gilles Müller. Daarna volgde Murray en Djokovic. Uiteraard mogen de vrouwen zaterdag als eerste aan de bak. Good old Venus Williams mag opgaan voor haar achtste Grand Slam titel tegen Garbiñe Muguruza.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. GP van Groot-Brittannië

We durven bijna geen voorspellingen te maken over de prestaties van Max. Vorig jaar stal hij hier in ieder geval weer wat racersharten door in het slechte weer fantastisch te rijden en – dankzij een tijdstraf – boven de heer Rosberg te eindigen. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zullen weer wat uit te vechten hebben en Hamilton zal er, net als vorig jaar, alles aan doen om voor eigen publiek op het hoogste podium te eindigen. Wij hopen alleen maar dat Max weer eens een mooie race uit kan rijden. We zijn er klaar mee. Dat gezeik met die pleuresauto. Hup, die finish halen verdorie.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De Oranje Leeuwinnen

Eindelijk begint het dan voor de voetbalvrouwen in Nederland. Het EK in Utrecht! De weg ernaartoe verliep voorspoedig, zo werd Wales afgelopen weekend in Het Kasteel nog vakkundig met 5-0 teruggestuurd naar huis. Zondag gaat het dan echt beginnen! De eerste wedstrijd is meteen een heftige: Noorwegen. Volgens de FIFA-ranking is het een gevecht tussen de nummer 11 (Noorwegen) en de nummer 12 (Nederland) van de wereld. Het eigen publiek moet in Utrecht de doorslag gaan geven. Wij voorspellen 2-0, met goals van Lieke Martens en Vivianne Miedema.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. WK Schoonspringen

De springplank. Een graag gezien object rondom een zwembad. Jong en oud kan er veel plezier aan beleven. Maar het is ook gewoon een onderdeel van een olympische sport! En het WK wordt dit jaar gehouden in het altijd mooie Boedapest. De zwemmers laten de Donau en de badhuizen links liggen en springen in de splinternieuwe Danube Arena. Vier Nederlanders komen in actie: Daphne Wils, Inge Jansen, Celine van Duijn en Joey van Etten.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments