Vijf redenen waarom jij dit weekend achter de tv zit

Geachte sportliefhebber! U bent in deze barre wintertijden binnen beter af. Gelukkig laat Bureau Sport u niet in de kou staan, plaats uw derrière stevig in de bankzetel, pak uw fleecedeken ferm vast en stem uw televisietoestel af op de volgende machtig mooie lijst van sportevenementen!

1. WK-finale handbal

Potverdorie! Het is de Nederlandse handbaldames niet gelukt om de finale te bereiken van het WK. In de halve finale van vrijdag waren de Noren opnieuw te sterk. Er werd met maar liefst 32-23 verloren. De Noorse powervrouwen wonnen ook al van Nederland in de WK-finale van 2015, de troostfinale van de Olympische Spelen in Rio en de EK-finale van vorig jaar. De Oranjedames kunnen nu hun pijlen richten op de troostfinale tegen Zweden. De hoogblonde dames verloren de halve finalewedstrijd tegen de Franse ploeg met 22-24. Ondertussen zal de wereldtitel gaan tussen Noorwegen en Frankrijk. Het belooft een bijzonder spannende wedstrijd te worden in het Duitse Hamburg. Maar wij van Bureau Sport verwachten dat de wereldtitel opnieuw met de Noren mee naar huis gaat.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Real Madrid – Grêmio

Zoals verwacht staat Real Madrid in de finale van de wereldbeker voor clubteams. Ronaldo en zijn vrienden moesten het in de halve finale opnemen tegen Al Jazira waar Henk Ten Cate op dit moment trainer is. Pas tien minuten voor tijd wist Bale het verschil te maken door de 2-1 binnen te schieten. De andere halve finale werd dinsdag gespeeld tussen de Braziliaanse club Grêmio en het Mexicaanse Pachuca. De wedstrijd eindigde in 1-0 waardoor de club uit Brazilië het in de finale opneemt tegen de Madrilenen. Real is natuurlijk de torenhoge favoriet, maar misschien weet Grêmio ons allemaal te verassen.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Citadelcross

Veldrijden staat dit weekend gelukkig ook weer op het programma. In de Belgische stad Namen gaan zondagmiddag de moddervretende coureurs te keer op de hellingen rond de eeuwenoude citadel. Het parcours is vergelijkbaar met dat van een mountainbikewedstrijd en wordt daarom gerekend tot één van de zwaarste omlopen van het seizoen. Mathieu van der Poel wist de vorige twee edities te winnen. De Belg Wout van Aert werd twee keer tweede. Zullen de rollen dit jaar omgekeerd zijn?

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. WK Darts

Het einde van het jaar 2017 is in zicht en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen. Darten!! Afgelopen donderdag werden de eerste pijlen van het WK darts in het bord gegooid. De Nederlanders Michael van Gerwen en Christian Kist namen het tegen elkaar op. Zoals iedereen had verwacht won de groene sloopkogel met 3-1 waarmee hij door is naar de volgende ronde. Dit weekend komen de Nederlanders Benito van de Pas, Jermaine Wittimena, Jelle Klaasen, Jan Dekker en Vincent van der Voort in actie. Wij van Bureau Sport hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk landgenoten doorgaan en dat ze niet getroffen worden door het vreselijke darteritus.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. AZ – Ajax

Natuurlijk wordt er dit weekend ook weer Eredivisievoetbal gespeeld. Na de doordeweekse speelronde hebben AZ en Ajax precies evenveel punten. Hiermee staan ze op een gedeelde tweede plek. De club uit Alkmaar doet het ontzettend goed en kan op dit moment gerekend worden tot één van de titelkandidaten. Na de overwinning van Ajax vorig weekend in de Johan Cruijff Arena op de koploper PSV is het gat geslonken tot vijf punten. Een overwinning zal nodig zijn om tweede te blijven en de druk bij PSV op te voeren. Wij kunnen niet wachten op deze Noord-Hollandse kraker.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments