5 redenen

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het ene toernooi is nog niet afgelopen, of de volgende begint alweer. Neem een Steven Kruijswijk nou! Die dondert in de derde week van de Giro op z’n plaat en staat vervolgens weer netjes in het klassement in de Ronde van Zwitserland. En dan sluit hij straks zeker ook nog aan in de Tour de France. Het is toch niet normaal!

Anyway, er is weer voldoende sport te bekijken op uw beeldbuis, laptop, Ipad en mobiele telefoon. Bureau Sport geeft u een overzicht:

1. Grastennis op Nederlandse bodem

Het grootste grastennistoernooi van Nederland begon deze week al net zo succesvol als Roland Garros. De Nederlandse troeven Kiki Bertens en Robin Haase werden binnen een poep en een scheet uitgeschakeld. Richèl Hogenkamp bereikte de kwartfinales niet en kreeg vervolgens doodsbedreigingen op haar deurmat. Zij vindt, net als wij, dat er wel wat harder opgetreden mag worden tegen die agressieve computernerds. Arantxa Rus redde de Nederlandse trots door de kwartfinales te halen, maar verder dan dat kwam ook zij niet. Op zondag zullen de vrouwen- en de mannenfinales gespeeld worden en dan zal blijken wie er met Nederlands meest begeerde grastitel naar huis gaat.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Golf: US Open

Vorig jaar lieten de spelers op de US Open een paar prachtige ballen vliegen. En ook dit jaar is het feest in Wisconsin. Het zijn vooral de Amerikanen die het op eigen bodem erg goed doen, zij worden in het top van het veld bijgestaan door twee Engelsen. De beslissingen valt op zondag en dan zal blijken of de Amerikaan Rickie Fowler zijn huidige eerste plek kan verdedigen. De winnaar van vorig jaar, Dustin Johnson, staat al hopeloos achter, dus een titelprolongatie hoeven we niet te verwachten.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Tour de Suisse

Tom Dumoulin gaf er eerder deze week de brui aan en stapte af in de Ronde van Zwitserland. Die andere Nederlandse topper, Steven Kruijswijk, lijkt de zaakjes beter voor elkaar te hebben. Met een behapbare achterstand op de nummer één zal hij met LottoNL-Jumbo jagen op de eerste plek in de Ronde van Zwitserland. Zo kan het gaan in het wielrennen, het ene moment lig je te creperen op het asfalt, het andere moment wordt je op je geschaafde wangetjes gekust door twee bloedmooie rondemissen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Confederations Cup

De Brazilianen wonnen hem drie keer op rij, maar zijn er dit jaar niet bij. Het ‘kampioenentoernooi’ heeft dit jaar drie Europese vertegenwoordigers: gastland Rusland, Europees kampioen Portugal en wereldkampioen Duitsland. Zaterdag geeft Rusland het startsein voor het toernooi door tegen Nieuw Zeeland (winnaar van het Oceanisch kampioenschap) te spelen. Een dag later volgen Cristiano en co tegen Mexico (CONCACAF Cup winnaars). Het hele Confederationstoernooi duurt tot 2 juli en is te volgen op de NPO.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. 24 uur met…

Vanaf zaterdagochtend staat Eurosport geheel in het teken van de 24 uur van Le Mans. De race wordt alleen onderbroken door de voorlaatste rit uit de Ronde van Zwitserland (en voor de slimmeriken onder u, ja, ook door reclameblokken! Ze moeten daar toch ook geld verdienen! Of niet dan!?). Direct daarna wordt er gelijk weer ingeschakeld op de race. De autosportliefhebbers onder u zullen niets te klagen hebben over het feit dat er geen Formule 1 GP op het programma staat.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments