Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Heren, dames, alles wat ertussen of erbuiten valt, hoor ons aan! Wij van Bureau Sport menen dat er een tijd is van zelf sport beoefenen en een tijd van lekker languit naar sport kijken. Dit weekend hebben we verrassend genoeg gekozen voor de laatste categorie.

Wij nodigen u uit om uw slobberigste broek aan te trekken, het meest knusse plekje op de bank te vinden en – waarom ook niet – het fleecedekentje er gewoon bij te pakken. Vervolgens mag u rustig onderuit zakken en naar andere mensen kijken die zichzelf, door weer en wind, volledig de vernieling in aan het helpen zijn. Wij geven u onze toptips:

1. El Derbi Madrileño

Zaterdag staat de hoofdstad van Spanje helemaal in het teken van voetbal. De twee topteams uit de stad nemen het dan tegen elkaar op in het gloednieuwe stadion van Atlético Madrid dat luistert naar de prachtige naam Estadio Wanda Metropolitano. Beide clubs staan er sportief gezien niet heel goed voor. Barcelona leidt namelijk de competitie met een voorsprong van acht punten op beide ploegen. Winnen is dus voor beide teams cruciaal om in de race te blijven voor het kampioenschap.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Wereldbeker veldrijden in Bogense

In het Deense Bogense worden zondag de wereldbekerwedstrijden veldrijden gereden. De selectie van de mannen is, ondanks de blessure van Mathieu van der Poel, hetzelfde gebleven. Van der Poel raakte tijdens de Superprestigecross in Asper-Gavere geblesseerd aan zijn rechterknie waardoor hij tot zeker donderdag niet op zijn fiets mocht zitten. De in België geboren Nederlander is na drie wereldbekerwedstrijden nog altijd ongeslagen.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De North London derby

Jawel! Nog een fantastische derby dit weekend! Zaterdag staat de North London derby weer op het programma. De nummer zes van de Premier League, Arsenal, neemt het dan thuis op tegen de nummer drie, Tottenham Hotspur. Het verschil tussen beide ploegen na elf wedstrijden is slechts een schamele vier punten. Ook uit de vorige drie edities van de wedstrijd bleek dat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn: het werd steeds 1-1. Hopelijk kunnen de aartsrivalen uit het noorden van Londen deze editie zorgen voor hogere cijfers op het scorebord.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Wereldbeker schaatsen in Stavanger

Natuurlijk wordt er ook weer geschaatst. De wereldbekerwedstrijden zijn dit weekend in het Noorse Stavanger. Jorien Ter Mors, die afgelopen weekend tweede werd op de 1000 en 1500 meter in Heerenveen, zal er helaas niet bij zijn. Afgelopen dinsdag is zij namelijk door haar rug gegaan waardoor ze moet herstellen. De schaatser zal waarschijnlijk pas op het olympisch kwalificatietoernooi dat van 26 tot en met 30 december wordt georganiseerd in Heerenveen haar rentree maken. De andere Nederlandse toppers komen wel in actie.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Start van het wereldbekerseizoen schansspringen

Dit weekend start het nieuwe wereldbekerseizoen schansspringen in het Poolse Wisla. De winnaar van vorig seizoen, Stefan Kraft, zal natuurlijk weer van de partij zijn. De meeste ogen zullen echter gericht zijn op tweevoudig olympisch kampioen Kamil Stoch. Vorig jaar eindigde de Pool op de tweede plek in het klassement. Het zou toch magnifiek zijn als mr. Koch een puike start kan maken voor zijn thuispubliek.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments