Weekend Top 5 - 270118

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Zo vlak voor de Spelen verwacht je misschien een dip in het sportaanbod, maar niets is minder waar! Prachtige affiches, krakers op het voetbalveld en zinderende finales komen ons dit weekend tegemoet!

U kent ons, wij helpen de boel graag op weg, vandaar weer een gloednieuwe, piekfijne en denderende lijst met sporttoefjes waar je je vingertjes bij aflikt:

1. Finales Australian Open

Met de afwezigheid van Serena Williams betekent het dat we sowieso een nieuwe kampioene krijgen bij de vrouwen. De namen Simona Halep en Carolina Wozniacki komt de gemiddelde sportliefhebber bekend voor, maar wist u dat geen van beiden nog een Grand Slam op haar naam heeft staan? Daar komt zaterdag dus verandering in! Zondag mogen de mannen het veld betreden en mag Roger Federer het opnemen tegen Marin Čilić. Federer was dit toernooi – in tegenstelling tot de andere grote namen – ongenaakbaar. Daar kon zelfs de Zuid-Koreaanse verassing Chung Hyeon in de halve finale geen verandering meer in brengen, hij moest opgeven vanwege een blessure. De finale van de Australian Open: een prima begin van de zondag.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. The Masters

Nadat de groene sloopkogel uit Boxtel de wereldtitel misliep, baalde hij natuurlijk als een stekker. Michael van Gerwen zal dan ook gebrand zijn om deze titel wel met succes te verdedigen. Ook ‘good old Raymond van Barneveld’ is van de partij, evenals Benito van der Pas.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. FC Utrecht – Ajax

Het is weer zover, de angstgegner van Ajax ontvangt de Amsterdamse club in eigen huis. Vorig seizoen leek het goede kant op te gaan voor Ajax, maar dit seizoen ging het in eigen huis weer fout. Ieder jaar weer lijkt het alsof er bij een bezoek van Ajax extra krachten loskomen bij de ploeg uit de Domstad. Het publiek schuimbekt nog net niet als de spelers het veld opkomen. Dat gaat op den duur toch in de koppies van die Ajax-spelers zitten lijkt ons. Midweeks hield FC Utrecht Feyenoord al op 1-1, waarbij het Utrechtse publiek zich van haar fraaiste kant liet zien door de teruggekeerde Robin van Persie een staande ovatie te geven bij zijn invalbeurt. Dat hoeft geen enkele speler van Ajax aankomende zondag te verwachten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. NK Allround en Sprint

In een jaar waarin de Olympische Spelen worden gehouden is het doorgaans een rustige boel op het NK Allround en het NK Sprint. Ook dit jaar zijn er weer genoeg toppers die ervoor kiezen om het toernooi in Thialf te laten voor wat het is. Zo ook de Man der Mannen Sven Kramer. Ireen Wüst is er daarentegen wel bij en hoopt haar vorm weer verder bij te schaven. Bij de afdeling Sprint hoopt Dai Dai Ntab het desastreus verlopen OKT achter zich te laten door op het NK zijn klasse te laten zien.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Chicago Bulls – Milwaukee Bucks

Ondertussen dendert de NBA-competitie ook stevig voort. De Bulls zijn op zoek naar de gloriedagen van weleer en hebben wel degelijk een paar basketballers in het team zitten van de buitencategorie. Zo ook Kris Dunn, die in de wedstrijd tegen de Golden State Warriors nog een ongelooflijke smakkerd maakte. Na een dunk hield hij te lang vast met een ware ‘faceplant’ tot gevolg. Hij moest vervolgens verder als een soort menselijke mopshond. Hopelijk is Dunn weer helemaal het heertje tegen de Bucks want met de huidige competitievorm 18/30 [18 winst-, 30 verliespartijen] komen de Bulls niet in de buurt van de playoff-posities.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Zat je donderdagavond tot laat in de karaokebar en heb je Bureau Korea gemist, vrees dan niet, maar klik gewoon hier om de laatste aflevering terug te kijken.

Facebook Comments