Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Feyenoord is kampioen! Het is heus, het is waar! Maar iedereen die denkt dat daarmee aan de sportgekte een einde is gekomen, zit er volkomen naast. Sterker nog, de sportkalender staat bomvol!

Natuurlijk dendert de Giro stevig door, maar er zijn nog meer sporthoogtepunten dit weekend. Wij van Bureau Sport stellen de volgende rustpunten voor de televisie voor:

1. La Maglia Rosa!

Tom Dumoulin rijdt in het roze. Het is toch niet normaal! Wat liet hij een ongekende kracht zien in de tijdrit van dinsdag. Quintana op bijna drie minuten, wat een weelde. De rest van de 100ste Giro zal hij met man en macht zijn voorsprong moeten verdedigen. Dat zou een stuk makkelijker zijn geweest ware het niet dat één of andere malloot op een motor de beste heer Kelderman uit de koers heeft geparkeerd. Het wordt voor Tom dus een lastig verhaal, maar wij van Bureau Sport zijn bereid hem naar de finish in Milaan te schreeuwen als het nodig is. Tom Dumoulin wordt potdomme de eerste Nederlander ooit die de Giro gaat winnen!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De Europese- en nacompetitie

Heracles was vorig jaar de winnaar van de playoffs en mocht daarop voor het eerst Europa in. Het trof in de derde voorrondes het Portugese FC Arouca. Maar zoals zo vaak in Europa werd het betere van het spel niet beloond met resultaat. Arouca sloeg in Almelo in de 90ste minuut toe met de gelijkmaker. De 0-0 uit zorgde ervoor dat Heracles de groepsfase van de Europa League niet eens bereikte. Hetzelfde lot trof Vitesse in 2015, FC Groningen in 2014, FC Utrecht in 2013, wederom Vitesse in 2012, ADO in 2011 en NAC in 2009. Alleen FC Utrecht lukte het in 2010 om door te dringen tot de groepsfase (o.a. door een 4-0 overwinning op Celtic). De vraag die hieruit volgt: die playoffs, waar doen we het eigenlijk voor?

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Laatste speelronde Spanje

Hierboven staan alle goals die FC Barcelona vorig seizoen in de Primera División scoorde en waarmee de Blaugranas hun 24ste landskampioenschap veilig stelden. Dit jaar komt de beslissing neer op de laatste speeldag. Midweeks rekende Real Madrid af met Celta de Vigo waardoor de Madrilenen nu drie punten voorsprong hebben op Barcelona. Cristiano en consorten hebben zondag dus aan een gelijkspel genoeg om landskampioen te worden. Beneden aan de tabel zijn Osasuna en Granada reeds gedegradeerd en moet Sporting Gijón hopen op een wonder om degradatie te ontlopen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. The King of Kickboxing versus the underdog

Het is een onwaarschijnlijke match-up. The King of Kickboxing tegen een kleine, goedlachse Marokkaan uit Tilburg met diabetes type 2. Toch waakt kamp Verhoeven voor onderschatting. De kleine Ismael Lazaar heeft namelijk een stevige rechterhoek in huis. In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch zal met veel spektakel Glory #41 plaatsvinden. Ook Murthel Groenhart en Robin van Roosmalen zullen ten strijde trekken. Voor laatstgenoemde is het een heuse thuiswedstrijd.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. MXGP in Duitsland

Herlings won vorig jaar beide manches in de MX2-klasse. Dit jaar rijdt hij in de koningsklasse en dat verliep in het begin behoorlijk stroef. Maar sinds de race in Valkenswaard heeft hij zichzelf volledig hervonden. Daar werd hij, aangestuwd door het thuispubliek, zowaar derde. Tijdens de vorige race in Letland was het helemaal raak. Herlings won zowaar beide manches! Kan hij dit jaar weer schitteren in Duitsland? Wij zitten in ieder geval klaar.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments