Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

BINGO! Het weekend zit weer barstensvol met de mooiste sporten.

En Bureau Sport zou Bureau Sport niet zijn als we u geen mooi en makkelijk weekendlijstje meegaven. Dus plof de derrière op de bank, gooi de pootjes languit omhoog en houd de zapper binnen handbereik!

1. NBA: Memphis Grizzlies – Golden State Warriors

De Golden State Warriors waren vorig seizoen ongenaakbaar. Met Steph Curry, Kevin Durant, Draymond Green en Klay Thompson beschikte het team over de ‘Fantastic Four’. Uiteindelijk bereikte het team met een zelden vertoond gemak de NBA-titel. Doch, de wedstrijd Memphis Grizzlies – Golden State Warriors kende vorig jaar een ander verhaal. Na een stormachtige opening van de Warriors kwamen de Grizzlies terug van een achterstand van 24 punten en wonnen uiteindelijk de wedstrijd. Meer van dit graag!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Born in the USA

Max Verstappen is in vorm! Hij mocht nu al tweemaal achter elkaar het podium beklimmen en zal ook in de Verenigde Staten zijn zinnen hebben gezet op een plek in de top drie. Mocht dit lukken, dan zou het voor het eerst in zijn carrière zijn dat Verstappen driemaal achter elkaar het podium haalt. Ondertussen is de strijd om de wereldtitel bijna beslist. Lewis Hamilton staat op het moment 59 punten voor op de heer Vettel. Met nog vier races te gaan lijkt alleen een blessure (of motorpech à la Verstappen) Hamilton nog te kunnen weerhouden van zijn vierde wereldtitel.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De Klassieker

We zijn goed onderweg in het seizoen 2017-2018, en bij Feyenoord swingt het op het moment niet zoals het vorig seizoen deed. Er wordt hard gewerkt, maar de resultaten blijven uit, zeker in de Champions League. Zondag komen de mannen uit Amsterdam op bezoek en dan moet er gepresteerd worden, anders kan het wel eens een somber seizoen worden. De statistieken voorspellen een moeilijke pot, want het is Ajax dat De Klassieker het vaakst won. Feyenoord heeft daarentegen de grootste uitslagen neergezet in het verleden, zoals de machtig mooie 9-4 uit 1964 die hierboven te zien is.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Modderkoning Van der Poel

De ranzigste mannen op de fiets verzamelen zich zondag in Koksijde. De beste heer Mathieu van der Poel mag weer doen waar hij goed in is. De Nederlandse trots heeft normaal gesproken alleen iets te vrezen van de fantastische Belg Wout van Aert. Twee weken geleden werd hij geklopt door een andere Nederlandse veldrijder: Lars van der Haar. De heren Van Aert en Van der Poel bleven elkaar aankijken wie het gat zou dichten en ondernamen pas actie toen de vogel (Van der Haar) al gevlogen was. Sindsdien won Van der Poel weer zowat alles wat er verreden werd.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Snooker: Home Nations Series

In deze opzet strijden de snookeraars om een bonusprijs van maar liefst 1.000.000 pond. Dat dit niet zomaar verdiend is mag duidelijk zijn. De beoogde winnaar moet in dat geval namelijk aardig wat toernooien winnen. De English Open, de Irish Open, de Scottish Open en de Welsh Open maken deel uit van de zogenaamde Home Nations Series en als de winnaar van alle vier de toernooien dezelfde persoon is, dan ontvangt hij een bonus van 1 miljoen pond. Wij gaan nog even een potje oefenen in de kroeg!

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments