Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ook deze week komen er weer mooie sportevenementen langs op je televisie. Wij van Bureau Sport vinden het altijd fijn om sportliefhebbend Nederland een handje te helpen met de moeilijke keuzes omtrent het zappen naar het juiste kanaal.

Vandaar dat we ook deze week weer een top vijf aan evenementen voor je klaar hebben gezet:

1. Jeffrey Herlings in eigen land

Zo ziet de MXGP van Europa – ofwel de MXGP van Valkenswaard – er uit vanaf een GoPro-perspectief. Nu Herlings weer blessurevrij in het zadel zit hopen wij op succes en glorie in eigen land. Herlings heeft zijn vorm van vorig jaar nodig om in eigen land te kunnen schitteren. Ook Glenn Coldenhoff zal deze races vooraf in zijn agenda hebben ingekleurd. Hoe mooi zou het zijn als één van hen op het podium kan komen? Het zal in ieder geval niet aan het thuispubliek liggen, de Brabanders mogen in hun eigen achtertuin door de modder ploeteren. De NOS zendt online beide manches live uit.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Luik-Bastenaken-Luik

Er staat weer een wielermonument op het programma voor zondag, de oudste van allemaal. Vorig jaar sloeg het Nederlands wielerhart een paar slagen over toen Wout Poels de sprint aanging met, onder andere, Albasini en zowaar de overwinning over de streep trok. Dit jaar is hij, net als Philippe Gilbert (de David Bowie onder de wielrenners), helaas nog te geblesseerd om deel te nemen. De uitputtingsslag Luik-Bastenaken-Luik kent gelukkig nog wel voormalige winnaars die deelnemen en kans maken. Gerrans, Martin en Valverde beginnen aan de start. Laatstgenoemde won woensdag nog de Waalse Pijl.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. El Clásico!

Real ontvangt in eigen huis FC Barcelona. Vorig seizoen shockeerde Barcelona Real door met 0-4 te winnen. Destijds stond Benitez nog voor de groep, Die kon niet veel later inrukken. Beide teams hebben midweeks in de Champions League gespeeld met wisselend resultaat tot gevolg. Real floreerde, mede dankzij falende arbitrage en anderzijds door de scherpte van Cristiano en consorten. FC Barcelona bleek totaal onmachtig tegen de uitstekende formatie van Juventus. Met nog een paar wedstrijden te gaan staat Real drie punten voor op aartsrivaal Barcelona. Mocht Luis Enrique nog iets van zijn trainerschap bij Barcelona willen maken, dan moet er weer een uitoverwinning geboekt worden.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. PSV – Ajax

Ook in eigen land kan het nog spannend worden. Vorig jaar won Ajax bij PSV met 0-2, maar ging de titel uiteindelijk naar Eindhoven. Dit jaar moet Ajax in Eindhoven winnen om nog hoop te houden op het kampioenschap. Dat zal niet gemakkelijk worden met een wedstrijd tegen Schalke 04 in de benen. Feyenoord moet op bezoek bij Vitesse, op papier een moeilijke wedstrijd. De Arnhemmers missen echter spits Van Wolfswinkel en zullen de KNVB-Bekerfinale waarschijnlijk wel in het achterhoofd hebben. Hoe dan ook, de Amsterdammers moeten winnen in Eindhoven.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Circuit of the Americas

We begonnen dit lijstje met motoren en zo eindigen we ook. In Austin won Marc Márquez alle edities van de MotoGP van Amerika. De race staat sinds 2013 op de kalender en telkens was de Spanjaard de eerste die de finishvlag zag wapperen. De Texaanse hoed voelt inmiddels vertrouwd en Márquez zal zich willen revancheren voor de race in Argentinië, waar hij tot zijn eigen frustratie onderuit ging terwijl hij aan de leiding reed. Na twee wedstrijden voert zijn landgenoot Maverick Viñales voorlopig het algemeen klassement aan.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments