Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

De kerstballen hangen in de boom, de lichtjes staan aan, het stalletje staat en Mariah Carey knalt door de speakers. Ja, lieve sportliefhebbers, de kerst is bijna daar. Hopelijk zijn de boodschappen voor de komende dagen al in huis gehaald want het belooft weer een mooi sportweekend te worden.

1. El Clásico

Dit weekend staat de grootste voetbalwedstrijd van de wereld op het programma: El Clásico. Real Madrid neemt het thuis op tegen de koploper FC Barcelona. De Catalanen hebben op dit moment een gigantische voorsprong van maar liefst elf punten op de Madrilenen. Toch belooft het een extra beladen wedstrijd te zijn door de ontwikkelingen rond Catalonië. De recente winnaar van de gouden bal, Cristiano Ronaldo, is nog wel een twijfelgeval voor de wedstrijd. CR7 heeft namelijk nog steeds een beetje last van een smerige tik die hij afgelopen zaterdag in de gewonnen finale voor het WK voor clubteams kreeg. Wij van Bureau Sport hopen natuurlijk dat hij gewoon op het veld staat.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Tweede ronde WK darts

Na de eerste ronde van het World Darts Championship zijn er vijf darters van Nederlandse bodem door naar de volgende ronde. Op zaterdag komen Jermaine Wattimena en Raymond van Barneveld in actie. Wattimena wist een hoop mensen te verassen met zijn overwinning op de veel hoger geplaatste Joe Cullen. In een spannende strijd wist hij met 3-2 te winnen van de Engelsman. Raymond van Barneveld daarentegen won met volle overtuiging van Richard North. Na de eerste set stond hij zelfs op een gemiddelde van meer dan 107. Hij won uiteindelijk met 3-0. Wij gaan er weer lekker voor zitten.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. PSV – Vitesse

In de afgelopen drie speelrondes zag koploper PSV zijn voorsprong van 10 punten slinken naar nog maar 5 op de nummer twee Ajax. Met deze voorsprong zijn ze al wel officieel winterkampioen. In de laatste speelronde van het jaar 2017 treffen de Eindhovenaren Vitesse. De club uit Arnhem staat op dit moment zevende met 24 punten. Dit kan wel eens een spannende wedstrijd worden want geen van beide ploegen wil met een pesthumeur de kerst in.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Boston Bruins tegen de Detroit Red Wings

Nu de kerst voor de deur staat hoort daar natuurlijk ook de juiste sport bij. De schaatsers komen pas na de kerstdagen in actie, maar in Amerika wordt gewoon geijshockeyd. Zaterdagavond nemen de Boston Bruins het op tegen de Detroit Red Wings. Bureau Sport is groot fan van een goed potje ijshockey. Grote kerels met flinke baarden die elkaar helemaal verrot beuken op het ijs. Heerlijk! Wij vragen ons wel iedere keer af waarom er geen Nederlanders meedoen. Wij kunnen tenslotte fantastisch hockeyen en schaatsen…

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Manchester City – AFC Bournemouth

De club van Pep Guardiola, Manchester City, speelt op dit moment het beste voetbal van de Premier League. In achttien speelrondes is er maar één keer gelijk gespeeld. Alle andere wedstrijden werden gewonnen door de Citizens. Dit weekend nemen ze het op tegen de club waar de Nederlander Nathan Aké actief is, AFC Bournemouth. Het verschil tussen beide ploegen is 36 punten. Waarschijnlijk wordt het een appeltje eitje om de reeks overwinningen voort te zetten richting de kerst. Maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Dan rest ons nog één ding:

Wij wensen u een prettige en smakelijke kerst!

Facebook Comments