Sportweekend - 230917

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Sportliefhebbend Nederland opgelet! Het weekend zit weer propvol mooie sportevenementen die erom schreeuwen bekeken te worden. Het is eigenlijk te veel om allemaal te bekijken, als je het zo op een rijtje zet.

Gelukkig kunnen we dezer dagen alles opnemen om later weer terug te kijken, zodat je helemaal geen tijd meer hebt om te slapen en zodoende supervermoeid de nieuwe week ingaat! Wat een feest! Kortom, stel je decoder af op deze machtig mooie sportevenementen:

1. MotoGP in Spanje

De Formule 1-carrousel gaat volgende week weer draaien, maar fans van verbrand rubber kunnen gelukkig hun hart ophalen bij de afdeling tweewielers. Het MotoGP-circus strijkt namelijk neer in Spanje. In Aragón om precies te zijn. Niet te verwarren met één van de hoofdpersonen uit The Lord of the Rings; Aragorn. Die heeft namelijk vrij weinig met MotoGP te maken. De aanloop naar deze wedstrijd stond vanuit Nederlands oogpunt maar in één teken: doet Michael van der Mark mee in plaats van de geblesseerde Valentino Rossi? Deze week bleek dat Rossi zijn hand niet omdraait voor een gecompliceerde beenbreuk, hij stapt gewoon op. Zeer spijtig voor Van der Mark, die zijn debuut in de MotoGP voorlopig uit moet stellen.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. EK Volleybal

Twee jaar geleden haalden onze dames de finale, maar moesten toen in Rusland hun meerdere erkennen. Wij hebben de documentaire Icarus gezien, dus we nemen de prestaties van alle Russische topsporters even met een korreltje zout. Hoe dan ook, het Nederlands volleybalteam is lang niet onverdienstelijk, bovendien kijken wij van Bureau Sport graag naar deze dames in actie. Topatleten in optima forma, wij hopen dan ook vurig dat ze in Azerbeidzjan en Georgië opnieuw een medaille kunnen halen. België ligt achter ons, nu volgen Servië en Tsjechië.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De strijd om de regenboogtrui

Dit WK Wielrennen is toch fantastisch! Wat een feest. Goud voor Annemiek van Vleuten, zilver voor Anna van der Breggen, team Sunweb wint bij de mannen en de vrouwen de ploegentijdrit en als klap op de vuurpijl won Tom Dumoulin woensdag ook nog de tijdrit bij de mannen. Wordt het nog mooier voor de Nederlanders? Zaterdag zijn de Nederlandse vrouwen topfavoriet. En kunnen de mannen zondag iets uitrichten? Of pakt superman Peter Sagan voor de derde maal op rij de regenboogtrui?

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. The Old Firm

Daar gaan we weer, dé klassieker van Schotland: Rangers tegen Celtic. De allure van deze wedstrijd is niet meer wat het was, anderhalve week geleden werd Celtic nog vermorzeld door PSG in de Champions League. Maar ga er maar eens wat van zeggen, hartje Glasgow, in het midden van een goedgevulde pub: “Rangers tegen Celtic is een flutwedstrijd”. Nee hè, dat durf je niet. En terecht, want dan zit je voor de rest van het seizoen je eten door een rietje naar binnen te werken. Dan nog over de wedstrijd: van de laatste zes wedstrijden won Celtic er vijf en speelde de teams één keer gelijk. De groen-witten hebben dus de beste papieren.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Snooker: World Open in Yushan

De heren zijn met keu en al naar het altijd gezellige Yushan gevlogen. Yushan vormt het toneel van de World Open: een snookertoernooi dat ooit ontstaan is in Engeland en nu al voor de vijfde keer in China zal worden gehouden. Een sport als deze leent zich ook uitstekend als katerTV© en gezien het tijdstip zou het wel eens kunnen dat de heren van Bureau Sport dit languit op de bank zullen bekijken, gestoken in een kamerjas, het haar wat warrig, het gezicht ongeschoren, de voetjes rustend op een poef en met een bakje kwark met vruchten rustend op de beginnende bierbuik. Vorig jaar ging Allister Carter er met de winst vandoor, hij versloeg Joe Perry in de finale. Er volgde een enigszins statische prijsuitreiking in het immer sfeervolle Yushan.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments