Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is weer raak dit weekend. Ongelooflijk! De snelheidsmaniakken onder u kunnen hun borst weer natmaken! Naast de Formule 1 komen ook de MotoGP en de motorcrossers deze week weer aan de beurt!

Ook voor de sportliefhebber die van minder lawaai houdt, is er genoeg moois te beleven. Zoals u van ons gewend bent, geven we u een lijstje mee:

1. NK Wielrennen

Zowel de dames als de heren strijden dit weekend om de titel ‘Neerlandsch beste op de wielrenfietsch’! Woensdag werd het rood-wit-blauwe tijdrittricot al vergeven aan Tom Dumoulin, maar zaterdag zullen de vrouwen als eerste strijden voor de overwinning bij de wegwedstrijd. Anouska Koster zal haar best doen om haar vaderlandse kleuren te verdedigen. Zondag zijn dan de mannen aan de beurt en dan zal Dylan Groenwegen proberen om net als vorig jaar de beste te zijn in de sprint.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Formule 1

Verstappen junior heeft de afgelopen weken wat stof doen opwaaien met het één en ander aan pikante uitspraken. Zondag mag hij weer laten zien of hij de praatjes waar kan maken. Uiteraard hopen wij van Bureau Sport dat zijn bolide deze keer in orde blijkt te zijn, want het zou toch verdomd leuk zijn om die beste jongen weer eens op het podium te zien glimlachen. Als hem dat ook wat lijkt, zal hij op het stratencircuit in Baku wel af moeten rekenen met wat Mercedessen en Ferrari’s.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. TT van Assen

De ‘GP van Nederland’ staat op de kalender. De snelste tweewielers van de wereld gaan in Assen de strijd met elkaar aan. Vorig jaar zorgde het slechte weer ervoor dat zelfs Valentino Rossi onderuit ging in Assen. Maar gelukkig belooft het dit weekend een stuk beter te worden dan vorig jaar. In de Moto 3-klasse zal Bo Bendsneyder voor eigen publiek willen rijden voor het podium, maar de verschillen liggen daar verdomd dicht bij elkaar. In de koningsklasse staat Maverick Viñales momenteel op koers om wereldkampioen te worden. Hij wordt op zeven punten gevolgd door de Italiaan Andrea Dovizioso.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. MXGP van Lombardije

Van rijden over asfalt naar springen in de modder. Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zullen zondag de Nederlandse eer verdedigen in het altijd mooie Ottobiano. Herlings heeft de afgelopen wedstrijden zijn oude vorm weer helemaal teruggevonden en bevindt zich warempel op de vierde positie in de strijd om het wereldkampioenschap in de hoogste motorcrossklasse. Vorig jaar verliepen de manches in Italië uitstekend voor onze wereldkampioen uit de MX2 klasse, hij werd toen tweede in de eerste manche en eerste in de tweede.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. La Primera División!

Je zou denken dat het wel klaar is met al dat voetbal. Ja, de Confederations Cup is bezig maar verder denkt iedereen toch al langzaam aan het volgende seizoen? Nou, niets blijkt minder waar. In Spanje wordt nog een levensbelangrijke wedstrijd gespeeld, die trouwens alles te maken heeft met volgend seizoen. De playoff finales voor promotie naar de Primera División gaan tussen Getafe en Tenerife. Getafe speelde een opmerkelijke halve finale tegen Huesca, waarbij de trainer van laatstgenoemde partij niet gediend was van een speler die boos werd toen hij gewisseld werd. Hij gaf hem zodoende een onvervalste kopstoot. Woensdag werd de eerste finalewedstrijd met 1-0 gewonnen door Tenerife. Getafe zal thuis dus nog flink aan de bak moeten om in de hoogste Spaanse klasse uit te komen. Want zeg nou eerlijk, wie wil er nou niet tegenover Messi op het veld staan?

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments