Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het thema van deze week is tractie! Banden op de weg, voetballen op de grasmat, stenen op het ijs en uw billen op de bank. Bureau Sport zet alle mooie sportevenementen van dit weekend op een rijtje:

1. Formule 1: Grand Prix van Melbourne

Eindelijk! Eindelijk mag Max Verstappen zijn kunsten weer laten zien. De start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Vorig jaar werd het in Melbourne uiteindelijk een overwinning voor Rosberg vanwege de vele fouten bij de concurrentie, waaronder Max. Hij reed een frustrerende race en uitte zijn ongenoegen openlijk op de boardradio. Dit jaar zijn alle Nederlandse ogen opnieuw gericht naar Max en de verwachtingen zijn hoger dan ooit.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De GP van Qatar

Naast suizende Formule 1 wagens horen we dit weekend ook chauffeurs uit de MotoGP-klasse voorbij komen. Een fractie dichter bij huis. In het altijd zonnige Qatar zullen de rijders boven het wegdek wegsmelten in de hoge temperaturen. Voor de racefanaten breken er mooie tijden aan wanneer zondag het seizoen bij zowel de Formule 1 als de MotoGP weer begint.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. WK Kwalificatie: Bulgarije – Nederland

Nederland moet aan de bak. De vorige keer dat Nederland tegenover Bulgarije stond was in 2012, het betrof toen een oefenwedstrijd. Oranje (met Sneijder, van der Vaart, van Persie én Robben) ging thuis pijnlijk onderuit tegen de Bulgaren. In de kwalificatie staan we momenteel derde achter Frankrijk en Zweden dus alleen de winst is genoeg in het Vasil Levski stadion in Sofia.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Gent-Wevelgem

Het staat deze week weer bol van de klassiekers. Bij de zuiderburen staat het immer interessante Gent-Wevelgem op het programma. Sagan won de race vorig jaar voor de tweede keer in zijn loopbaan. Maar wie gaat er dit jaar het eerst over de streep?

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. WK Curling voor vrouwen

Het WK Curling voor vrouwen staat op het programma. Frank en Erik hebben zelf kunnen ruiken aan een carrière als curler en dat bleek toch een stuk moeilijker dan gedacht.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments