Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het staat dit weekend weer bomvol potentiële historische sportevenementen! Ajax verloor helaas in Zweden, maar gelukkig, er staat u nog veel meer te wachten

Bureau Sport wijst u de weg en heeft de volgende kijktips voor u op een rij gezet:

1. Roland Garros

Het grandslamseizoen gaat weer verder. In Frankrijk komen de beste heren en vrouwen die op dit moment een racket hanteren samen. Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar Kiki Bertens, die vorig jaar vriend en vijand verraste door de halve finales te bereiken. Onze mannen hebben daar nog een bijdrage aan geleverd, door een stevige oefenpot met Bertens te spelen. Frank scoorde zelfs een pracht van een punt. Het is voor Kiki’s ranking te hopen dat het ook dit jaar weer een succes wordt in Frankrijk.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Max in Monaco

De voorgaande edities van deze race waren voor onze jonge landgenoot niet echt een succes te noemen. In 2015 kwam hij in botsing met Grosjean en in 2016 reed hij warempel zomaar tegen de boarding aan. Max kent nu het parcours, hij weet ook waar het fout kan gaan, dus wij verwachten een prima plek voor de Red Bull-racer. Aan populariteit geen gebrek, zo bleek afgelopen week maar weer eens bij de Jumbo-dagen. Inhalen is wel een lastig verhaal in Monaco, dus het is te hopen dat Max er bij de kwalificatie al goed bij zit.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Slot van de Giro!

Zondag gaan we het meemaken! Wat kan Tom in de tijdrit? Vorig jaar was de deceptie voor Steven Kruijswijk compleet toen bleek dat hij na de laatste etappe definitief naast het podium belandde. Het is te hopen dat onze Limburgse vriend Tom tijdens de laatste etappes niet weer een shit-attaque beleefd, anders wordt het nog een lastig verhaal om in Milaan het roze tricot om te krijgen. Wij duimen voor een kunststukje in de afsluitende tijdrit.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. FA Cup-finale

Arsène Wenger beleeft een zwaar seizoen. Voor het eerst in twintig jaar eindigde hij met Arsenal niet bij de eerste vier en miste daarmee automatische kwalificatie voor de Champions League. Toch kan hij nog een grote prijs pakken. De belangrijkste beker in Engeland: de FA Cup. Vorig jaar versloeg Manchester United Crystal Palace in de finale door een late goal van Jesse Lingaard. Dit jaar moet Arsenal het opnemen tegen de kersverse kampioen Chelsea. Het lijkt voor Arsène haast noodzakelijk om een prijs te pakken aanstaande zaterdag, de druk op de langstzittende manager in Engeland lijkt tot een hoogtepunt te zijn gekomen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. De Diamond League

Dafne Schippers is het jaar alleraardigst begonnen. Maar haar directe concurrente Elaine Thompson versloeg haar wel de vorige keer dat de twee tegenover elkaar stonden op de 200m. Dafne zette in Doha een prima tijd neer van 22,45s. Maar Thompson was met 22,19s een stukje sneller. In de aankomende wedstrijd in Eugene staan de dames weer tegenover elkaar. Dan valt te zien of Schippers met haar coach Rana Reider al wat progressie heeft geboekt.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments