TV-weekend - 281017

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ja, hoor. We mogen weer!
Het wordt langzaamaan kouder en guurder, maar wat maakt dat uit als je warm ingepakt bent in je home-suit en languit op de bank ligt om de allermooiste sportwedstrijden te bekijken?

En wat u dan zoal kan bekijken, daar hoeft u uw hoofd niet over te breken, daar heeft u ons van Bureau Sport natuurlijk voor. Het is een weekend vol benzine, gras en ijs. Dat kunnen we alvast verklappen.

1. MotoGP Maleisië

We beginnen de lijst op twee wielen. Op het circuit waar Max Verstappen dit jaar de winst pakte wordt nu namelijk weer geracet. Vorig jaar werd het een ontzettend spannend één-op-één gevecht tussen Marc Márquez en Valentino Rossi. Het eindigde abrupt door een crash van Márquez nadat hij op het been van Rossi leunde. Het huidige kampioenschap kent nog twee wedstrijden en de eindsprint gaat inmiddels nog maar tussen twee coureurs: Márqeuz en Andrea Dovizioso. Met 39 punten voorsprong lijkt het erop dat Márquez het in Maleisië gaat beslissen.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Max Verstappen in Mexico

Ook in deze wedstrijd ging het er vorig jaar fel aan toe. Max Verstappen belandde met Sebastian Vettel in een kleine rel, waarbij de Nederlander een gedeelte van het circuit afsneed en de Duitser blokte zodat die meneer Daniel Ricciardo in zijn nek kreeg. Na wat gescheld over en weer eindigde de twee op de 4e en 5e plek. Dit jaar is alles anders. Verstappen is, ondanks zijn controversiële tijdstraf in de Verenigde Staten, heerlijk op dreef en heeft weer een podiumplek in gedachten.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Manchester United – Tottenham Hotspur

Ach, met weemoed kijken wij terug naar deze beelden. De oude Red Devils op hun top. De mooie tijd waarin Rooney nog inhammen had, Tevez nog niet verguisd werd in Manchester en Cristiano Ronaldo nog in het rood speelde. Maar de tijden zijn veranderd. Bij Manchester staat nog steeds een topkeeper in de goal en de Bulgaarse baltovenaar in de spits is vervangen door een kleerkast van een Belg, maar op de andere posities in het veld is dit Manchester United niet bepaald vooruit gegaan. Daarentegen heeft Tottenham Hotspur wel stappen naar voren gemaakt. Sterker nog, in de afgelopen seizoenen eindigde de Spurs steeds ruim boven de Mancunians. Op het moment achtervolgen beide teams het ongenaakbare Manchester City van Pep Guardiola op vijf punten. De winnaar haakt aan, de verliezer ziet het gat waarschijnlijk groeien naar acht punten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. NK Afstanden

Het eerste titeltoernooi voor de schaatsers is een feit. De NK Afstanden 2018 worden dit weekend geschaatst. Een mooi moment om te zien wie er al een beetje in vorm steekt in dit olympische jaar. De absolute piek in de vorm moet natuurlijk pas plaatsvinden wanneer er startbewijzen te verdienen zijn voor de Olympische Spelen, en natuurlijk in Pyeongchang zelf. Voor wie dacht dat de NK Afstanden een voorspelbaar nummertje wordt: vorig jaar versloeg Jorrit Bergsma Sven Kramer op de 10 km. Er is genoeg concurrentie te vinden op het Nederlandse ijs.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. MLB: Astro’s – Dodgers

Uit de reguliere competities is gebleken: de Houston Astros en de L.A. Dodgers zijn de beste honkbalteams van Amerika. En Amerika zou Amerika niet zijn als ze de strijd om de nummer één-plek van Amerika niet ‘The World Series’ zouden noemen. In deze ‘best of seven’ neemt de nummer één van de American League het op tegen de nummer één van de National League. Qua naamgeving en indeling valt er aardig wat op de MLB aan te merken. Qua niveau niet. Wij zijn zeer benieuwd welk team uiteindelijk de Commissioner’s Trophy omhoog mag houden.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments