Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is deze week natuurlijk de week van de bekerfinale! Maar er is meer. Veel meer. Wij van Bureau Sport vinden het prettig om de sportliefhebbers thuis een klein lijstje mee te geven, zodat u weet op welke tijd welke vinger op welke toets van uw zapper ingedrukt moet worden. Veel plezier!

Onze topppppp vijf van deze week:

1. Wielrennen in Zwitserland

Geen wielermonumenten deze week, maar De Ronde van Romandië wordt wel gereden. In het Franstalige gedeelte van Zwitserland ploeteren de mannen in de strakke pakjes zich door de bergen. Vorig jaar was Nairo Quintana hier Chris Froome de baas. Bij de Tour was het weer andersom maar het geeft toch aan dat de Brit niet ongenaakbaar is. Dit jaar doet Quintana niet meer dus lijkt Froome weer de topfavoriet. De laatste Nederlandse winnaar was Thomas Dekker in 2007 en dat lijkt voorlopig zo te blijven.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Finale WK Snooker

Ze zijn al bijna een maand bezig in het Engelse Sheffield, maar de apotheose begint zondag. Een herhaling van de finale van vorig jaar zal het niet worden, want Selby en Ding werden al in de halve finales aan elkaar gekoppeld. Ze maakte er toen wel een waar spektakel van.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De KNVB-Beker!

Zondag wordt één van de twee hoofdprijzen in het Nederlands voetbal verdeeld. Voor AZ kan het de vijfde beker worden, voor Vitesse de eerste. De laatste keer dat AZ de beker won, was tegen AZ. In een tijd dat Maher nog schitterde bij AZ, Gertjan Verbeek er nog trainer was en Mark van Bommel, Wilfred Bouma en Boy Waterman nog voor PSV speelde. AZ heeft een vreemd seizoen waarin het alle kanten op lijkt te kunnen gaan. Vitesse heeft in ieder geval niet met onnodige kracht gesmeten tegen Feyenoord en begint de wedstrijd topfit. In Arnhem, bij die oude club, vinden ze het wel eens tijd worden voor een eerste hoofdprijs.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. GP van Sotsji

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Max mag weer in zijn bolide plaatsnemen. In het filmpje hierboven kun je zien hoe Max deze ronde meemaakt en waar de gevaren liggen. Zaterdag om 13:30 is de kwalificatie, die overigens ook live te zien is. Zondag begint het echte werk.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Futsal UEFA Cup

Voor de mensen die nooit konden wennen aan noppen onder de schoenen biedt de UEFA een andere sport aan. Het zaalvoetbal. Deze technici zijn soms niet te volgen en er zijn genoeg acties om van te smullen. De finale staat gepland op zondag en is live te zien bij Eurosport.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments