Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ook in het eerste weekend van deze gloednieuwe maand staat er weer genoeg op het programma. Zo kan onze veldrijheld Mathieu eindelijk revanche nemen, wordt er weer genoeg tegen een bal aangeschopt en komt de enige echte Justin Timberlake ook nog even om de hoek kijken. Dus zorg er snel voor dat de ijskast goed gevuld is voor het hele weekend, want boodschappen halen zit er niet in.

1. Super Bowl LII

Zondagnacht is het weer tijd voor het grootste en best bekeken sportevenement van Amerika: de Super Bowl. Het American Football-seizoen wordt dit jaar afgesloten met de finale tussen de New England Patriots en de Philadelphia Eagles. Dertien jaar geleden stonden de teams ook al tegenover elkaar. Die wedstrijd werd toen gewonnen door de Patriots. Ook dit jaar is de club uit New England de grote favoriet. Dat komt onder andere door de 40-jarige quarterback Tom Brady die op jacht gaat naar zijn zesde titel in alweer zijn achtste Super Bowl. Justin Timberlake verzorgt dit keer de halftime show. Hoewel de meeste van ons maandag gewoon aan de bak moeten raden wij je toch aan om de guacamole dip klaar te zetten en een nachtje wat minder slaap te pakken want dit spektakel mag je absoluut niet missen!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. WK Veldrijden

Dit weekend is dan eindelijk het wereldkampioenschap veldrijden. De race waar Mathieu van der Poel al heel het jaar naar uitkijkt. Na de serie lekke banden van vorig jaar is de tijd eindelijk aangebroken om de regenboogtrui te veroveren. Wie kan hem stoppen? Nou eigenlijk alleen maar de regerend wereldkampioen Wout van Aert. De Belg zal er zondag alles aan doen om ook in 2018 als wereldkampioen rond te peddelen. De vrouwen rijden een dag eerder hun wedstrijd. Met Marianne Vos en Thalita de Jong staan twee voormalig wereldkampioenen aan de start van de race. Wij van Bureau Sport gaan er absoluut goed voor zitten en hopen op groot Nederlands succes.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Liverpool – Tottenham Hotspur

Ook in deze nieuwe maand van het jaar 2018 staat er een topwedstrijd op het programma in de Engelse competitie. Zondag neemt de club van Wijnaldum en Van Dijk het thuis op tegen Tottenham Hotspur. De nummer drie Liverpool heeft op dit moment een voorsprong van twee punten op de nummer vijf Tottenham. Winnen is voor beide ploegen belangrijk om in de race te blijven voor rechtstreekse plaatsing in de Champions League.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Ronde van Valencia

Na de Tour Down Under valt dit weekend opnieuw een mooie ronde in zijn plooi. Zaterdag en zondag worden namelijk de laatste twee etappes van de Ronde van Valencia verreden. Met name de etappe van zaterdag is interessant omdat deze eindigt met een finish bergop. Aan de wedstrijd doen een hoop grote namen mee waaronder Valverde, Van Avermaet en onze eigen Wout Poels. De Nederlander Danny van Poppel wist na een eindsprint de eerste etappe op zijn naam te zetten. Op dit moment heeft de leider Valverde een voorsprong van vier seconden op de nummer twee Luis Leon Sanchez. De eerste Nederlander in het algemeen klassement is Poels met 29 seconden achterstand. Dit weekend zal blijken wie deze mooie ronde op zijn palmares mag zetten.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Atlético Madrid – Valencia CF

Naast de topper in de Engelse competitie spelen zondag ook twee Spaanse grootmachten tegen elkaar. De nummer drie Valencia gaat op bezoek bij de nummer twee Atlético Madrid. Om koploper Barcelona nog een beetje onder druk te zetten moeten de drie punten in Madrid blijven. Mocht dit niet gebeuren dan kan het gat oplopen tot maar liefst 14 punten. Valencia heeft daarentegen wat recht te zetten. De twee meest recente wedstrijden werden namelijk allebei verloren. Hopelijk levert de wedstrijd meer spektakel op dan de vorige ontmoeting die eindigde in 0-0.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Zat je donderdagavond weer tot de vroege uurtjes in de karaokebar en heb je Bureau Korea gemist, vrees dan niet, maar klik gewoon hier om de laatste aflevering terug te kijken.

Facebook Comments