Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Tom Dumoulin heeft het roze gewonnen, dus wat ons betreft is de hele zomer al geslaagd. Maar wacht, er is méér!

Bureau Sport heeft, zoals u van ons gewend bent, weer een aantal niet-te-missen spektakelstukken op een rijtje gezet:

1. NBA Finals

De kaarten zijn geschud en gedeeld! We weten wie de Eastern- en Western Conferences vertegenwoordigen in de allesbepalende best of seven reeks in de NBA-finales! De Cleveland Cavaliers domineerden de Eastern Conference, onder leiding van LeBron James, Kyrie Irving en Kevin Love werden de Indiana Pacers, de Toronto Raptors en de Boston Celtics vakkundig opzij geschoven. Aan de andere kant zorgden Stephen Curry, Draymond Green en Kevin Durant ervoor dat The Golden State Warriors de San Antonio Spurs omver bliezen in de Western Conference Finals. Het werd 4-0 voor Curry en co. Donderdagnacht waren ze de beste in de eerste ontmoeting tussen oost en west. Daarmee lijken de Warriors de beste papieren te hebben voor de eindfinale. Voor de nachtbrakers staat zaterdag de tweede Finals-game op het programma!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Roland Garros

Richèl Hogenkamp begon voortvarend aan Roland Garros, door de voormalig nummer 1 van de wereld, Jelena Jankovic, uit te schakelen in de eerste ronde. Helaas moest ze in de Belgische Elise Mertens haar meerdere erkennen. Omdat Hogenkamp een vriendin heeft, werd ze meegesleurd in de discussie over de uitspraken van Margaret Court. De meest succesvolle tennisspeelster aller tijden vond het onder andere nodig om de opvoeding van kinderen door ouders met dezelfde sekse te vergelijken met het Nazisme. Voor een beest van een vrouw met de nodige mannelijke trekken heeft ze ook een stevig woordje klaar over transgenders. Richèl pareerde deze uitspraken een stuk beter dan de service van Mertens door te stellen dat de Margaret Court Arena wellicht rijp is voor een naamsverandering. Wij van Bureau Sport zijn het hier roerend mee eens.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. We are the Champions!

Zaterdagavond zullen er waarschijnlijk weer meer dan honderd miljoen mensen aan de buis gekluisterd zijn voor de finale van de Champions League. Real Madrid kan de eerste ploeg worden in de historie van de Champions League die de titel prolongeert. Vorig jaar was er die zinderende penaltyreeks waarin Jesus C(h)ristiano Ronaldo afdaalde om de beslissende pingel eens stevig tegen de touwen aan te rossen. Wij hopen nu op een beslissing in de reguliere tijd. Juventus zal als een bibberend oud dametje het veld opkomen wetende dat het sinds de winst op Ajax in ’96 maar liefst vier finales verloor in de Champions League.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Oefeninterland Nederlands Elftal

Voor de aankomende kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg speelt het Nederlands elftal eerst nog tegen Ivoorkust. Na de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen Marokko afgelopen woensdag wil het team van Dick Advocaat (heeft iemand hem al gezien?) nog even vertrouwen tanken. Voor de Oranje Leeuwen zijn de Oranje Olifanten een tegenstander van kaliber. Fred Grim neemt opnieuw de honeurs waar.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. De Stanley Cup

Ijshockey kwakkelt hier in populariteit en de internationale selectie bevindt zich meestal niet in de groep voor topteams, maar in wereldgroep B. Aan de andere kant van de oceaan wordt ondertussen gespeeld om de felbegeerde Stanley Cup. De ijshockeyers van de Nashville Predators ontvangen zaterdag de Penguins uit Pittsburgh voor de tweede wedstrijd in de finalereeks. De eerste pot werd gewonnen door de Penguins met 5-3 en de tweede werd 4-1. Zaterdag kunnen de Penguins dus al op ‘matchpoint’ komen, maar de Predators hebben de komende twee wedstrijden wel het thuisvoordeel.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments