Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Beste sportliefhebber, spits uw oren, poneer uw leesbril bovenop uw reukorgaan en hoor ons aan!
Een nieuw weekend is tot ons gekomen en het zit weer boordevol sport.

We zetten de niet te missen evenementen op een overzichtelijk rijtje, zoals u dat van ons gewend bent. Dus: slobberbroek aan, bank of stoel op luilekkermodus en een zoutje en een natje binnen handbereik.

1. Volleybalsucces in Azerbeidzjan en Georgië

De Nederlandse vrouwen doen het verdacht goed op het EK. Donderdag werd Italië, toch niet de minste zuster uit het Europese speelveld, met speels gemak opzij gezet. Bondscoach Jamie Morrison werd voorafgaand aan het toernooi nog bekritiseerd, maar heeft vooralsnog een solide team op de been gebracht. Celeste Plak heeft een nieuwe rol als supersub terwijl Anne Buijs, Lonneke Sloëtjes en Robin de Kruijf op het juiste moment hun topvorm te pakken hebben. Zaterdag volgt de halve finale en zondag wordt er gestreden om het eremetaal der lange dames.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Het podium van Maleisië

Vorig jaar was het één groot succesverhaal. Een één-tweetje voor Red Bull Racing. Ricciardo mocht het bovenste treetje beklimmen en Max Verstappen dronk zijn schoen leeg. Dit jaar gaat het allemaal niet zo van een leien dakje. Een podiumplek voor Max zou een zeer welkome gebeurtenis zijn. Niet alleen voor Max, maar ook voor ons. Het Nederlands publiek. Wij van Bureau Sport beginnen ons al lichtelijk zorgen te maken dat Max Verstappen uit pure frustratie dat hele Formule 1-gebeuren laat voor wat het is en achter de kassa bij een bekende supermarktketen gaat zitten.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. The Blues Vs. The Sky Blues

In de Premier League staat weer een kraker vanjewelste op het programma: Chelsea uit Londen neemt het op tegen Manchester City. Chelsea, momenteel derde, staat slechts drie punten achter op koploper Manchester City, dat nog geen duel verloor. Hetzelfde City gaf Feyenoord laatst nog ongenadig hard op de broek. In die wedstrijd leek het wel een duel tussen twee verschillende divisies. Maar in de Premier League gelden die excuses niet, daar heeft elke club het budget om een ruimtemissie naar Mars op te zetten. Het wordt een duel barstensvol topinternationals, passie, strijd, op een ongekend mooie grasmat en met twee bevlogen trainers. Heerlijk.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Glory #45

Het is weer tijd voor zweet, bloed en tranen. Ditmaal vanuit Sporthallen Zuid in Amsterdam, waar Robin van Roosmalen zijn vedergewichtstitel zal verdedigen tegen Sergey Adamchuk. Het is te hopen dat de Oekraïner flink wat Brabantse tikken zal incasseren, zodat Van Roosmalen de felbegeerde featherweight belt weer mee kan nemen naar het zuiden van het land, alwaar hij zijn gewicht bij een winstpartij krijgt uitbetaald in Bossche Bollen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

Wereldbeker Shorttrack

Mogen we dit de start van het schaatsseizoen noemen? De actie op ijs gaat in ieder geval weer beginnen! De shorttrackers gaan in Boedapest voor het eerst dit seizoen de strijd met elkaar aan. Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en alle andere toppers uit de Nederlandse stal hijsen zich weer in de superstrakke schaatspakkies om in Boedapest in actie te komen. De NOS is er uiteraard als de kippen bij om de ijspret vast te leggen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments