Vuurwerk

Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

2017 was een fantastisch sportjaar. Het kampioenschap van Feyenoord, de Giro van Dumoulin, de Europese titel van de oranje leeuwinnen, de 200 meter van Dafne en ga zo nog maar even door. We mogen absoluut niet klagen. Maar het is nog niet afgelopen! Terwijl wij langzaam aftellen naar een gloednieuw sportjaar wordt er dit weekend nog volop gesport!

1. De laatste afstanden van het OKT

Zaterdag is alweer de laatste dag van het olympisch kwalificatietoernooi. Op het ijs van Thialf gaan de dames het gevecht aan met elkaar voor de startbewijzen van de 5000 meter. De mannen van de 1500 meter nemen het daarna tegen elkaar op. Koen Verweij is de grote favoriet. Ruim drie weken geleden schaatste hij namelijk een nieuwe Nederlands record op het ijs van Salt Lake City. Op de vorige Spelen was het ongelofelijk spannend wie er met de gouden plak vandoor ging. Verweij kwam toen 0,003 seconden te kort om de Pool Bródka te verslaan. Het zal de laatste keer zijn dat de schaatsers in actie komen voordat ze aan de start verschijnen in Pyeongchang. Wij kunnen niet wachten!!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Halve finales WK darts

Na de krankzinnige clash tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen is de groene sloopkogel nog de enige Nederlander die kans maakt op de eindoverwinning. In de halve finale zal hij het opnemen tegen de Engelsman Rob Cross die de Belg Dimitri van den Bergh maar net met 5-4 wist te verslaan. Wij zijn erg benieuwd of er in het nieuwe jaar opnieuw een landgenoot gaat strijden om de titel en 400.000 pond.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Superprestige: Diegem

Dit weekend wordt er gelukkig ook nog in de modder gefietst. In het Belgische Diegem nemen de veldrijders het tegen elkaar op in de laatste race van 2017. Opnieuw zijn de Nederlander Mathieu van der Poel en de Belg Wout van Aert de grote favorieten. Afgelopen week werd bekend dat Van der Poel zijn contract met drie jaar heeft verlengd waardoor hij tot 2020 zal gaan rijden voor de hoofdsponsor Corendon. Het zal dus nog een aantal jaren duren voordat hij de overstap zal maken naar de weg.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. The Old Firm

Naast de Premier League gaat de schotse voetbalcompetitie ook gewoon door in de winter. Zaterdag worden we namelijk getrakteerd op de wedstrijd van het Schotse voetbalseizoen. Celtic neemt het dan thuis op tegen Glasgow Rangers, oftewel de Old Firm. Hoewel het niveau van de wedstrijd vaak niet heel hoog is, blijft het fantastisch om naar deze derby te kijken. Vaak gaat het hard tegen hard en wordt er tot in de laatste seconden gestreden om de eer van Glasgow. Celtic heeft elf punten voorsprong op de Rangers waardoor zij de grote favoriet zijn voor de eindzege.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. NOS Sportjaaroverzicht

Op oudjaarsdag worden we door de NOS getrakteerd op het sportjaaroverzicht van 2017. Alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen sportjaar zullen voorbij trekken. Wij van Bureau Sport gaan er met een oliebol lekker klaar voor zitten terwijl we langzaam aftellen naar het nieuwe jaar waarin weer genoeg topsport voorbij zal gaan komen. Denk bijvoorbeeld aan de Olympische Winterspelen die op 9 februari van start gaan of het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Laat 2018 maar komen!!

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Wij wensen jullie een ontzettend prettig, sportief en gezond 2018 toe!

Facebook Comments