Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Och, och, och, wat een mooie affiches. We gaan er wederom goed voor zitten, lekker warm op de bank met iets ijskouds op de lip.
U vraagt zich af waar de heren van Bureau Sport klaar voor gaan zitten? Dat we vertellen we hieronder.

1. Laatste superbike van het seizoen

Motormuis Micheal van der Mark rijdt zaterdag de laatste race van zijn superbikeseizoen. Op het circuit in Qatar zal de ontknoping van het wereldkampioenschap plaatsvinden. Jonathan Rea is al lang en breed verzekerd van zijn derde wereldtitel, maar de strijd om de tweede plaats ligt nog volledig open: Chaz Davies en Tom Sykes zullen bepalen wie het tweede treetje mag beklimmen op het volledig Britse eindpodium.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. EK Veldrijden in Tábor

De veldrijders gaan buffelen om de Europese titel, en wel in Tábor, Tsjechië! Vorig jaar ging de grote eer naar de Belg Toon Aerts. Hij bleef Van der Poel voor en beleefde zijn moment van glorie. Met waterige ogen nam hij het Europese kampioenstricot in ontvangst. Landgenoot Wout van Aert werd derde. Ditmaal is die grote concurrent van Van der Poel er niet bij, hij laat het EK schieten. Van der Poel hoeft dus niet achterom te kijken en kan zich volledig richten op de Europese titel.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Der Klassiker

Na een uitstekend begin van de competitie beginnen de okseltjes van Peter Bosz langzaamaan een beetje vochtig te worden. Dortmund stelt stevig teleur in de Champions League en in de competitie werd er ook al drie keer op rij niet gewonnen. De gasten van zaterdag, het machtige München dat onder leiding staat van ‘good old’ Jupp Heynckes, heeft Dortmund inmiddels gepasseerd op de ranglijst en staat nu bovenaan. Voor de beste man Bosz zou het een uitstekend moment zijn voor een ommekeer. Dan moeten Aubameyang en co. wel hopen dat Arjen Robben een slechte dag heeft, nu hij heeft besloten zich volledig op zijn club te richten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De koning van de Premier League

We blijven op het voetbalveld, want de nummer vier in de Premier League neemt het op tegen de nummer twee. Het gaat hier natuurlijk om de prachtige rivaliteit tussen Chelsea en Manchester United. Dit affiche betekent ook dat José Mourinho wederkeert op het oude nest, een terugkeer die hij vorig jaar ook al meemaakte. Dat werd toen een ware deceptie: United kreeg 4-0 op de broek. Maar Mourinho kan zich vasthouden aan het volgende feit: de vorige keer dat een club uit Manchester Stamford Bridge bezocht, verliep het niet best voor de mannen van Antonio Conte. City won met 0-1 door een goal van De Bruyne. Het is afhaken of aanhaken zaterdag.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Marathon van New York

De marathon der marathons! Jezelf de ziekte in rennen door de straten van New York is zo’n ontzettend populaire bezigheid dat zelfs kleine blonde grietjes uit Nederland het vliegtuig nemen naar The Big Apple. Onzer aller Erik liep een aantal jaar geleden nog een rondje met oud-winnaar German ‘Wrong Way’ Silva. Hij weet wat het is om in New York te schitteren en heeft natuurlijk een fantastisch verhaal te vertellen. Wij van Bureau Sport wensen alle renners natuurlijk uitermate veel succes!

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments