Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Laat die goede voornemens nog maar een weekje in de kast liggen want een weekend op de bank zitten is de komende dagen erg verleidelijk. In het eerste sportweekend van 2018 wordt er namelijk weer genoeg uitgevoerd. Zo start onder andere de zwaarste rally van de wereld in het Peruaanse Lima, wordt er geschaatst in Rusland en komen de Nederlandse handbalmannen in actie tegen Turkije.

1. Dakar 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent natuurlijk dat de zwaarste rally van de wereld weer van start gaat. In het Peruaanse Lima beginnen dit weekend de motors, auto’s en vrachtwagens aan hun lange reis door het prachtige Zuid-Amerikaanse landschap. Dit jaar doen er 525 coureurs uit 54 landen mee aan alweer de veertigste editie van de race. Nederland levert na Frankrijk en Argentinië de meeste deelnemers. Zesentwintig voertuigen wel geteld. Bij de auto’s zou de Nederlander Bernhard ten Brinke weleens op het podium terecht kunnen komen. Natuurlijk zijn de broertjes Coronel ook weer van de partij. Dit keer gaan ze samen in één auto proberen de 9000 kilometers te volbrengen. Zoals gebruikelijk is er de komende twee weken iedere avond een samenvatting van de race te zien op RTL7.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. EK Afstanden in Rusland

Na het bizar spannende Olympisch Kwalificatietoernooi, met als hoogtepunt de 1500 meter tussen Koen Verweij en Kjeld Nuis, worden dit weekend de EK Afstanden in het Russische Kolomna gereden. Aangezien de Spelen er snel aankomen is het logisch dat van de twintig geplaatste schaatsers er maar acht dit weekend op het Russische ijs verschijnen. Dit neemt niet weg dat het nog steeds de moeite waard is om te gaan kijken. Onder meer Marrit Leenstra, Lotte van Beek en Koen Verweij komen namelijk wel in actie.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De laatste wedstrijd van het vierschansentoernooi

Na de traditionele skischanswedstrijd in het Duitse Garmisch-Partenkirchen op nieuwjaarsdag verschijnen de deelnemers van het vierschansentoernooi dit weekend in het Oostenrijkse Bischofshofen voor de laatste en beslissende wedstrijd. Het toernooi wordt al sinds 1953 georganiseerd en behoort samen met de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen tot de meest prestigieuze wedstrijden in het schansspringen. Afgelopen donderdag wist de Pool Kamil Stoch de derde wedstrijd op zijn naam te zetten. De vorige twee werden ook al door hem gewonnen. Toch blijft het spannend wie de laatste wedstrijd wint want in het schansspringen is niets zeker.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Cyclocross Leuven

Januari zou januari niet zijn als er niet volop zou worden gefietst over verschrikkelijke modderige en glibberige parcours. Zondag verschijnen de veldrijders aan de start van de Cyclocross Leuven. De wedstrijd is één van de zes zogenaamde ‘Soudal Cyclocross Classics’. De vorige editie werd natuurlijk gewonnen de Nederlander Mathieu van der Poel. Nu hij dit seizoen al twintig overwinning achter zijn naam heeft staan zijn wij van Bureau Sport erg benieuwd of hij dit kan doorzetten in het nieuwe jaar. Waarschijnlijk zal dit wel het geval zijn want op de eerste dag van het nieuwe jaar won hij meteen overtuigend zijn eerste wedstrijd.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. WK kwalificatie handbal tegen Turkije

Na de behaalde bronzen plak op het WK handbal in Duitsland door de vrouwen wordt het nu ook een keertje tijd dat de mannen zich laten zien op het wereldpodium. Op zondag spelen de handballers namelijk de return tegen Turkije in de strijd om een plek op het WK volgend jaar in Duitsland en Denenmarken. Afgelopen donderdag leden de Nederlandse handballers hun eerste nederlaag in de kwalificaties. Onze landgenoten gingen met 30-27 onderuit. Hopelijk kunnen de mannen op eigen bodem de Turken wel een poepie laten ruiken.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Tot slot, mocht je afgelopen donderdag de eerste aflevering van Bureau Korea hebben gemist dan kan je deze terugkijken via de link hieronder.
https://www.npo.nl/bureau-korea/04-01-2018/BV_101386211

Facebook Comments