Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Vrienden van Bureau Sport! Luister en huiver: een nieuw sportweekend is gearriveerd!
Het belangrijkste punt op de sportkalender is dat we na dit weekend wel ongeveer een idee hebben van wie er naar het WK voetbal in Rusland gaan.

Maar u kent ons: wij zijn in meer geïnteresseerd dan alleen die ellendige grootverdieners die achter een bal aan hobbelen.
Voor u, op een rij:

1. WK Turnen in Montreal

Vorig jaar was het een olympisch jaar met wisselend succes. De fantastische Sanne Wevers piekte op precies het juiste moment en turnde zichzelf op de evenwichtsbalk naar olympisch goud, maar dit jaar zal ze zichzelf niet naar de wereldtitel kunnen pirouetteren. Ze plaatste zich teleurstellend genoeg niet voor de finale. Epke Zonderland doet het hopelijk andersom. Zelden hebben we een dokter in spe zo finaal op z’n plaat zien gaan als Epke in Rio. We hopen dat hij nu stuivertje wisselt met Wevers en dat Hans van Zetten Epke weer naar de wereldtitel kan becommentariëren.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. GP van Japan

We gaan racen op het Suzukacircuit in Japan. Vorig jaar werd Max Verstappen knap tweede tussen de beide Mercedessen. Verstappen bewaart warme gevoelens bij de GP van Japan omdat hij hier in 2014 als testrijder zijn eerste vrije training in de Formule 1 mocht maken. Na het prachtige succes van Maleisië is alle malheur van dit seizoen lang en breed vergeten. Hij kan het nog; winnen. De Ferrari’s doen in Japan waarschijnlijk weer vanaf het begin mee, dus het wordt al een hele uitdaging om op het podium te belanden.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. De laatste strohalm voor Oranje

De kwestie Oranje. Het is niet best, hè? Laten we zeggen dat Nederland nog een kleine 5% kans heeft om naar het WK te gaan. Dat is een bijzonder kleine kans. Echt heel klein. We kunnen – bij wijze van zelfkastijdende grap – de microscoop erbij pakken en dat flinterdunne draadje waaraan we hangen even vezel voor vezel ontleden. Waarom ook niet?
Ok, Nederland moet het dus eerst zelf klaren: winnen van Wit-Rusland en van Zweden én we moeten een hoger doelsaldo hebben dan de Zweden. En zelfs als dat gebeurt, zijn we afhankelijk van wat er zich afspeelt in de andere poules.

Poule A (Nederland)

LandGespeeldWinstGelijkVerliesDpVDpTPunten
Frankrijk8
521+15-517
Zweden8512+18-716
Nederland8413+16-1113
Bulgarije8414+13-1712
Luxemburg8125+7-175
Wit-Rusland8125+4-165

Programma 7 oktober:
Wit-Rusland – Nederland
Zweden – Luxemburg
Programma 10 oktober:
Nederland – Zweden

Dit is hoe we ervoor staan in A. Stel, we zijn 6 punten en aardig wat doelpunten verder, dan kunnen we kijken naar de twee slechtste andere poules: poules D en H.

Poule D (Wales / Ierland)

LandGespeeldWinstGelijkVerliesDpVDpTPunten
Servië8530+17-718
Wales8350+12-514
Ierland8341+9-613
Oostenrijk8233+10-109
Georgië8053+8-125
Moldavië8026+4-202

Programma 6 oktober:
Georgië – Wales
Ierland – Moldavië
Programma 9 oktober:
Wales – Ierland

Dit is ook maar een magere poule, als wij onze zaakjes in orde hebben en Wales speelt gelijk tegen Ierland, gaan we gewoon netjes door. Anders moeten we hopen dat Ierland wint, en dat we op doelsaldo doorgaan. Zou ook nog kunnen.

Poule H (Bosnië-Herzegovina / Griekenland)

LandGespeeldWinstGelijkVerliesDpVDpTPunten
België8710+35-322
Bosnië-Herzegovina8422+19-814
Griekenland8341+11-513
Cyprus8314+8-1210
Estland8224+6-178
Gibraltar8008+3-370

Programma 7 oktober:
België – Bosnië-Herzegovina
Cyprus – Griekenland
Programma 10 oktober:
Estland – Bosnië-Herzegovina
Griekenland – Gibraltar

Het ziet er niet best uit, maar de Belgen halen Bosnië-Herzegovina zaterdag uit deze moeilijke rekensom. Dan rest nog het geval Griekenland. Ze hebben op dit moment één doelpunt meer gescoord dan Nederland. Ze moeten nog tegen Gibraltar. Máár (!) de resultaten tegen de nummer zes van de poules worden buiten beschouwing gelaten. Griekenland heeft dus niets aan een hoog doelsaldo tegen Gibraltar. Kortom: Als Cyprus – Griekenland geen walkover wordt en wij regelen onze zaakjes, gaan we door.

U ziet het, zo’n kans van 5% kun je nog redelijk goed verkopen. Het is natuurlijk wel zo dat je vervolgens in de playoffs Italië of Portugal tegen kan komen. Dat zou nog eens een anticlimax vanjewelste zijn. Uitstekend!

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Il Lombardia

We pakken de lijst op bij het laatste monument van het wielerseizoen, de Ronde van Lombardije, die zaterdag wordt verreden. Michal Kwiatkowski heeft dit seizoen al wat klassiekers gewonnen en lijkt een goede kanshebber. Maar er zijn meer gegadigden: Vincenzo Nibali zal zijn succesnummer van 2016 voor eigen publiek willen herhalen. Voor Nederlands succes zijn de ogen gericht op Wout Poels en de man die dit jaar een etappe in de Tour wist te winnen: Bauke Mollema.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. De start van het IJshockeyseizoen

Het seizoen 2017-2018 van de NHL is weer begonnen! Woensdag trapte de kampioen, Pittsburgh Penguins, af tegen St. Louis Blues. Die wedstrijd werd in overtime met 4-5 gewonnen door de Blues. Gelukkig heeft FOX Sports ook begrepen dat het ijshockeyseizoen weer is begonnen en daarom zendt de sportzender in een week verstoken van Eredivisie-voetbal de NHL uit. New Jersey Devils Vs. Colorado Avalanche staat zaterdag op het programma en wij zetten ons weer schrap voor een nieuw seizoen strijd om de felbegeerde Stanley Cup.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments