Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

We fietsen en tennissen stevig door dit weekend! Maar vlak onze Oranjeleeuwinnen, de F1-race in Oostenrijk en het 3×3 basketbal in Amsterdam ook niet uit.

Wij geven u graag, zoals u van ons gewend bent, een bescheiden lijstje mee van de sporthoogtepunten van dit weekend:

1. De Tourkaravaan

De kop is eraf, de bergen zijn gevonden. De sprinters hebben even flink kunnen huishouden, met wat stevige valpartijen tot gevolg, maar nu moeten ze maar gaan zorgen dat ze überhaupt die bergen overkomen. Op zaterdag gaat het peloton van Dole naar Station des Rousses en moeten er onderweg drie stevige cols beklommen worden. Op zondag wordt er ook stevig geklommen, maar voordat er gefinisht wordt in Chambéry zullen er eerst doodsangsten overwonnen moeten worden door met 100 km/h naar beneden te suizen. Gelukkig zitten wij dan thuis, voor de buis.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De oude mannen in het tennis

Andy Murray is gelukkig op tijd fit om zijn titel te verdedigen. De Brit is inmiddels ook weer een jaartje ouder en zijn belangrijkste concurrenten zijn ook de dertig gepasseerd. De vraag is dus: wie steekt die dertigers naar de troon? In principe is een herhaling van de finale van 2008 prima denkbaar. Daar zou geen tennisliefhebber verdrietig om zijn. Nee, de ‘grote vier’ mogen wat ons betreft tot in den treure tegen elkaar blijven wedijveren.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. GP van Oostenrijk

Het circuit van Oostenrijk is het Nederlandse formule 1-publiek al eens goed gezind geweest. Vorig jaar behaalde Max hier namelijk een puike tweede plek. Max rijdt altijd om de punten, maar het zou al heel wat zijn als hij met zijn bolide tijdens deze editie in één stuk over de finish komt. We willen het niet jinxen, maar het kan toch niet wéér verkeerd gaan?

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De Oranje Leeuwinnen

De beste voetballende vrouwen van Nederland maken zich op voor het eindtoernooi van hun leven: het EK in eigen land. Daartoe wordt er eerst nog een oefenpot gespeeld tegen Wales. De vorige pot tegen Oostenrijk werd glorieus gewonnen. Bondscoach Wiegman zal met een goed gevoel richting Utrecht willen gaan: tegenstander Wales dient als kanonnenvoer.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. 3X3 Basketbal

Deze olympische sport staat zondag in de schijnwerpers met het begin van het EK in Amsterdam. De Nederlandse beoefenaars zijn geen bij elkaar geraapt zooitje. Neen, zij zijn de vice-wereldkampioen. Op 21 juni van dit jaar werd de finale verloren tegen de Servische beulen. Het Servische nationale 3×3 team is drievoudig wereldkampioen en werd één keer tweede. Niet slecht als je bedenkt dat er slechts vier wereldkampioenschappen gehouden zijn. De kans is dus aanwezig dat Jesper Jobse en de zijnen ook dit toernooi weer tegen de mannen uit Servië moeten opdraven, mits ze zelf die bal een aardig aantal keren in het netje krijgen natuurlijk.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments