Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

We are back! En vol goede moed spelen wij u deze week de hoogtepunten op sportgebied door:

Er staat weer zoveel moois op het program, het is om misselijk van te worden.

1. US Open Finales

De finales van het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar vinden dit weekend plaats! Zaterdag spelen de vrouwen om de felbegeerde beker (en een bescheiden 3,5 miljoen dollar). Het wordt een volledig Amerikaanse finale: De 22-jarige Madison Keys mag het opnemen tegen de 24-jarige Sloane Stephens. De mannen sluiten het toernooi zondag af. In het Arthur Ashe Stadium zullen we in ieder geval niet ‘de grote vier’ tegenkomen. Roger Federer, Novak Djokovic en Andy Murray werden al voor de halve finales uitgeschakeld.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Manchester City – Liverpool

Dit kan weer een Premier League-klassieker in spe worden! Het grote geld van Liverpool komt op bezoek bij het nog grotere geld van Manchester. Twee charismatische trainers, Klopp en Guardiola, kruisen de tactische degens in een belangrijke pot. Wijnaldum heeft tegenwoordig versterking in de persoon van Mohamed Salah, het racemonster uit Egypte. Zij zullen Vincent Kompany en Nicolás Otamendi meermaals de hielen laten zien, dus wij zitten klaar.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Het gevecht om het rood

De man in het rood lijkt weer uit zicht te zijn verdwenen. Alsof De Tour nog niet genoeg was heeft Chris Froome de zaakjes ook uitstekend op orde in de Vuelta a España. We twijfelen soms of we het hem gunnen, die Chris. Het blijft toch een beetje een vreemde vogel, waggelend op z’n fiets. Bij Team Sky, het Manchester City van het wielrennen. Wie we het sowieso wel gunnen, smerige patriotten dat we zijn, is Wilco Kelderman. Hij heeft zichzelf uitermate sterk herpakt en staat virtueel op het podium. Wat een man, Wilco Kelderman.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. MotoGP San Marino

Smaakmaker en publiekslieveling Valentino Rossi viel tijdens een training zeer ongelukkig en liep een gecompliceerde dubbele beenbreuk op. Voor de race in Misano zal zijn team, Movistar Yahamaha, nog geen vervanger oproepen en dus rijdt Maverick Viñales in zijn uppie. Viñales zal proberen het gat te dichten met zijn concurrenten Marc Marquez en Andrea Dovizioso, ze staan beiden boven hem in het puntenklassement. Rossi heeft overigens goede moed, hij hoopt er over een paar weken in Aragon al weer bij te zijn.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Nascar Cup Series: Richmond Raceway

Er zijn meer piepende banden te horen dit weekend. Maar deze gaan niet gepaard zonder een bescheiden vleugje Redneck-cultuur. De stock-cars van NASCAR vechten het uit op de Richmond Raceway. Ok, die coureurs zien er een beetje raar uit. Maar heb je wel eens naar jezelf gekeken? Nee, hè? Alleen maar oordelen, dat is lekker makkelijk! Ga zelf eens met 45 graden in zo’n zeepkist zitten en kijk dan eens of je er slimmer uitkomt. Dacht het niet.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments