Vijf redenen waarom jij dit weekend niet van de bank komt

Mensen, mensen, wat een sportweekend ligt er voor ons! Als jij vanavond thuiskomt en op de bank neerploft, hoef je er ook niet meer vanaf. Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

1. Ierland – Nederland

Met Kevin Strootman als aanvoerder neemt Nederland het vanavond op tegen EK-ganger Ierland. Het is een potje voor spek en bonen, maar misschien kunnen we een eerste glimp opvangen van het ‘nieuwe’ Oranje. Op Wembley kregen we een maandje geleden al een voorproefje. Wie weet wat we vanavond voorgeschoteld krijgen!

Zender: SBS6
Datum: vrijdag 27 mei
Tijd: Voorbeschouwing 20:00u, aftrap 20:45u

2. Kiki Bertens vs. Darya Kasatkina

Onze tennishoop in bange dagen: Kiki Bertens. En ze steekt in de vorm van haar leven. Vorige week won ze nog het WTA toernooi van Nürnberg en in Parijs schakelde ze Angelique Kerber (3) en Camila Giorgi (44) al uit. In plaats van de wekelijkse boodschappen doen, kan jij op zaterdagochtend gaan kijken of Bertens ook Kasatkina kan verslaan en de vierde ronde van Roland Garros in dendert.

Zender: NPO 1
Datum: zaterdag 28 mei
Tijd: 11:00u

3. Steven Kruijswijk tegen de rest

Oh, oh, oh. We hebben een potje zitten janken bij Bureau Sport. Wat was het verschrikkelijk om Steven Kruijswijk te zien vallen in de 19e etappe van de Giro d’Italia. En het ging zo lekker de afgelopen dagen! Kan hij dit nog goedmaken? Chaves leidt nu het klassement met 65 seconden voorsprong op Kruijswijk. Ook Nibali is onze held uit Nuenen voorbij. Is er dan nog een houvast? Jawel! Morgen staat er weer een pittige bergetappe op het programma en dan is Steven op z’n best. Forza Steve!

Zender: NPO 1 | nos.nl
Datum: zaterdag 28 mei
Tijd: Vanaf 12:45u

4. Champions League Finale

Twee jaar stonden Real Madrid en Atletico Madrid ook tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Toen was de spanning om te snijden! Real Madrid leek vlak voor tijd al dood en begraven, maar toch kopte Sergio Ramos zijn ploeg de verlenging in. Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo schoten Real naar de overwinning. Zaterdag de rematch!

Zender: SBS6
Datum: zaterdag 28 mei
Tijd: Voorbeschouwing 20:00u, aftrap 20:45u

5. Max Verstappen in Monaco

Wat was het een schitterend sprookje, twee weken geleden in Barcelona. Max Verstappen reed zijn eerste race voor Red Bull en won direct. Nu is de vraag: wat kan hij op het stratencircuit van Monaco? Tijdens de vrije training zette hij de vierde tijd neer. Zaterdag is de kwalificatie (vanaf 14:00u op Ziggo Sport) en zondag de race. Haal de chips en cola snel in huis!

Zender: Ziggo Sport | ziggo.nl/monaco
Datum: zondag 29 mei
Tijd: Voorbeschouwing 13:00u, race 14:00u

Facebook Comments