Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

De weersverwachtingen zijn niet al te best voor dit weekend. Geen punt, dan blijf je toch lekker voor de tv hangen? Stop FIFA 17 even in de kast en geniet van een heerlijk sportweekend!

1. Ryder Cup

Het is een van de grootste sportevenementen ter wereld en het grootste golftoernooi dat er bestaat. De historie, de sfeer, de rivaliteit: het is geweldig om naar te kijken. In de Ryder Cup spelen de golfers niet individueel, maar is het Amerika tegen Europa. Van de laatste zeven toernooien won Europa er maar liefst zes. De Verenigde Staten kunnen een overwinning goed gebruiken en hebben dit jaar een sterk team staan. Kunnen ze op eigen bodem – National Golf Club in Chaska, Minnesota – de titel heroveren?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober
Tijd: 23:15 en 22:30 uur

2. De Ronde van Lombardije

De laatste wielerklassieker van het seizoen is natuurlijk de Ronde van Lombardije. ‘A corsa delle foglie morte’, ook wel de koers van de vallende bladeren. In Italië strijden onder meer bekende namen als Bauke Mollema, Robert Gesink, Alberto Contador en Olympisch kampioen Greg van Avermaet voor de overwinning. Het wielerseizoen is al goed verlopen voor Nederland, maar met deze klassieker en binnenkort het WK hopen we dat er nog meer succes in het verschiet ligt.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 1 oktober
Tijd: 15:10 uur

3. Grand Prix van Maleisië

Je roes uitslapen is er met deze Formule 1-race niet bij. Niet om 14.00 uur, maar om 09.00 uur begint de Grand Prix van Maleisië al. Er zijn weer genoeg redenen om te kijken. Zit er eindelijk een geweldige race in voor Ferrari? En kan de net 19-jarige Max Verstappen weer een keer bij de top drie eindigen? Dan zal de start deze keer perfect moeten, bij de laatste drie keer stond hij namelijk bijna stil. Maar we blijven hem natuurlijk aanmoedigen, hup Max!

Zender: Ziggo Sport
Datum: zondag 2 oktober
Tijd: 09.00 uur

4. WK Futsal

Geweldige skills en schitterende doelpunten, zo kan je het WK zaalvoetbal wel samenvatten. Zaterdag staat de finale op het programma met Rusland en Argentinië in de hoofdrol. Géén Falcão en géén Ricardinho dus. De twee beste zaalvoetballers ter wereld staan niet in de finale. Wil je toch een glimp opvangen van Ricardinho? Portugal speelt om 19.00 uur de troostfinale tegen Iran, de ploeg die het Brazilië van Falcão uitschakelde.

Zender: Eurosport 1
Datum: zaterdag 1 oktober
Tijd: 21.15 uur

5. Superprestige in Gieten

Het wielerseizoen is nog niet afgelopen of de eerste Superprestige veldrijden staat alweer op het programma. Het Drentse Gieten is voor de 41e keer gastheer van een internationale veldrit. Mathieu van der Poel gaat zondag de concurrentiestrijd aan met Europees kampioen Lars van der Haar en wereldkampioen Wout van Aert. Genoeg favorieten, maar wie maakt deze rol waar?

Zender: RTV Drenthe
Datum: zondag 2 oktober
Tijd: 13.30 uur

Facebook Comments