Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is weer moeilijk om de televisie uit te zetten dit weekend, want er zijn genoeg sportevenementen om je vingers bij af te likken. Max Verstappen gaat als altijd weer voor een nieuwe stunt en de WK-kwalificatiewedstrijden blijven interessante potjes. Check hier al onze tips!

1. Formule 1, Hup Max!

Een week na de ‘een-twee’ van Red Bull in Maleisië – Daniel Ricciardo werd eerste, Max Verstappen eindigde als tweede – wordt er dit weekend geraced in Suzuka, Japan. Het team van Mercedes zal revanche willen nadat Lewis Hamilton en Nico Rosberg geen overwinning konden boeken. Het zal sowieso wel weer een spannende strijd worden tussen die twee, de beslissing voor het kampioenschap is nog altijd niet gevallen. De druk staat er hoog op daar bij Mercedes, dus misschien kan Red Bull wel profiteren en een vervolg geven aan hun fantastische week. Vond je vorige week 09:00 uur vroeg? Deze keer mag je nog eerder je bed uit, om 07:00 uur begint de race!

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zondag 9 oktober
Tijd: 07:00 uur

2. WK in Qatar

Wielrennen in Qatar, kan dat? Ja, dat kan. Het is zelfs het decor voor het wereldkampioenschap van 2016. Niet iedereen ziet de race zitten, Tom Dumoulin sprak zich hier al eerder over uit tegen Bureau Sport, maar de renners zijn natuurlijk wel gemotiveerd genoeg een wereldtitel te veroveren. Het WK begint zondag met de ploegentijdrit voor mannen en vrouwen. Als het maar niet weer zo fout gaat voor de Nederlandse dames als in 2014. Anna van der Breggen viel in de diezelfde tijdrit. Deze keer is het hopen op minder pech voor Van der Breggen en haar ploeg Rabo-liv.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 9 oktober
Tijd: 13:10 uur

3. WK-kwalificatie

Meer WK-koorts in het voetbal. De landen doen er alles aan om er in 2018 bij te zijn in Rusland. Nederland nam het gister al op tegen Wit-Rusland en boekte een prachtige 4-1 overwinning. Maandag speelt Oranje jn de Amsterdam Arena tegen Frankrijk. Maar dit weekend zijn er in de andere poules ook nog veel interessante duels, zoals Duitsland – Tsjechië, Polen – Denemarken en IJsland – Turkije.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober
Tijd: 18:00 uur en 18:00 uur

4. World Grand Prix of Darts

Het darttoernooi waar je met een dubbel moet eindigen, maar ook moet beginnen. The World Grand Prix of Darts wordt afgewerkt in Dublin, Ierland. Nederland is weer vertegenwoordigd in de finale, in de vorm van Michael van Gerwen. Hij neemt het op tegen Gary Anderson, die vrijdagavond Raymond van Barneveld van de finale afhield. Het toernooi bol van de verrassingen. Phil Taylor, James Wade en Peter Wright werden al vroegtijdig uitgeschakeld. Wat gaat Mighty Mike in de finale laten zien?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 8 oktober
Tijd: 21:30 uur

European Masters Snooker

Dit weekend valt de beslissing bij de European Masters, een nieuw toernooi in snooker. In Boekarest strijden grote namen als Mark Selby en Ronnie O’Sullivan nog om de titel. Het is ook een belangrijk evenement, het telt namelijk mee voor de ranking op de wereldranglijst. Zaterdag zijn de halve finales, zondag de finale.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober
Tijd: 12:00 uur en 12:00 uur

Facebook Comments