Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Wat moet dit toch weer een grandioos sportweekend worden. Ondanks de omstandigheden in Qatar, het zal alsnog een fantastisch slotstuk van het wielerseizoen worden. Wordt er eindelijk weer een Nederlander wereldkampioen, of houdt Peter Sagan zijn regenboogtrui? En krijgt Amsterdam weer een record waar het zo graag van droomt? Check onze sporttips hier!

1. WK wielrennen

Het wielerjaar wordt afgesloten met het wereldkampioenschap in Qatar. De tijdritten zitten erop, het is tijd voor het laatste en belangrijkste kunstje: de wegwedstrijd. Zit er nog een laatste restje brandstof in het Nederlandse vaatje, of hebben de Nederlanders al hun kruit verschoten in het wielerseizoen, dat al zo succesvol voor hen was? Bij de vrouwen zijn Marianne Vos en Ellen van Dijk kanshebbers voor de regenboogtrui, bij de mannen wordt er vooral gekeken naar de uitstekend in vorm verkerende Niki Terpstra. Sluit Nederland het seizoen in stijl af en komt er eindelijk een opvolger voor de laatste Nederlandse winnaar in 1985, Joop Zoetemelk?

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober
Tijd: 12:30 uur en 13:10 uur

2. Superprestige Zonhoven

We blijven bij het fietsen, want er staat een ware titanenstrijd bij de tweede cyclocross van het seizoen in de Superprestige voor de deur. In het Belgische Zonhoven gaan Mathieu van der Poel en Wout van Aert voor de winst. In de eerste Superprestige (Gieten) werd Van der Poel eerste na een enerverend, onderling duel. De Nederlander zette zijn vorm door, hij won de Berencross en leek op weg naar de derde overwinning van het seizoen in de GP Mario de Clercq. Hij trapte echter zijn pedaal eraf en iemand wist daarvan te profiteren. Dat was, u raadt het al, Wout van Aert. Zondag gaat het weer om punten in de Superprestige, blijft Van der Poel aan de leiding of neemt wereldkampioen Van Aert het stokje over?

Zender: Eén
Datum: zondag 16 oktober
Tijd: 16:30 uur

3. Marathon van Amsterdam

De Nederlander Gerard Nijboer had zeventien jaar lang bij de Amsterdamse Marathon het parcoursrecord in handen: een tijd van 2:09.01. Inmiddels staat die tijd al een stuk scherper, in 2013 liep de Keniaan Wilson Chebet de marathon in 2:05.36. De vraag is: gaat dat record sneuvelen? Na twee edities waar de twee uur en zes minuten werden aangetikt, hoopt de organisatie en vooral de Keniaan Sammy Kitwara op een nieuwe beste tijd. Kitwara droomt er in ieder geval van om onder de twee uur en vijf minuten te duiken. Maar dan moeten de weersomstandigheden er wel naar zijn natuurlijk.

Zender: AT5
Datum: zondag 16 oktober
Tijd: 09:15 uur

4. Tennis: Shanghai Masters

Het tennisseizoen is bijna ten einde, maar de Shanghai Masters brengt nog altijd entertainment zo laat in het tennisjaar. Met Novak Djokovic en Andy Murray strijden er nog twee toppers voor de winst, maar dat Rafael Nadal al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, is verrassend te noemen. Het opvallendste moment van het toernooi is echter weinig tennis gerelateerd. ‘Bad boy’ Nick Kyrgios had duidelijk geen zin in de wedstrijd en gooide er met de pet naar. Reken maar dat Djokovic en Murray dit soort grappen niet uithalen tijdens de beslissende fase van het toernooi.

Zender: FOX Sports 2
Datum: Zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober
Tijd: 10:00 uur en 10:30 uur

5. Chelsea – Leicester City

De kampioenen van de afgelopen twee jaar staan dit weekend lijnrecht tegenover elkaar: Leicester City en Chelsea FC. Een leuke ontmoeting tussen Leicester en de ploeg die hen vorig jaar kampioen maakte door 2-2 gelijk te spelen bij stadsgenoot Tottenham Hotspur. Maar, dit is een nieuw seizoen met nieuwe ontwikkelingen. Want welke status beide ploegen ook moge hebben, het is niet terug te zien in de stand. Chelsea staat zevende, Leicester zelfs twaalfde. Winst is noodzakelijk, bij verlies zullen de problemen bij de clubs alleen maar groter worden.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 15 oktober
Tijd: 13:30 uur

Facebook Comments