Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het stond waarschijnlijk al in je agenda, maar wij melden het ook nog even: zondag is de eerste Klassieker van het seizoen! Feyenoord tegen Ajax, de leukste wedstrijd van het jaar. En ook de rest van het weekend kan je voor je tv plaatsnemen, want het belooft weer een mooi sportweekend te worden!

1. EK tafeltennis

Vanaf dinsdag is Boedapest al de tafeltennishoofdstad van Europa. Het EK wordt hier namelijk gespeeld. Het bleek nog niet zo succesvol voor de Nederlanders; slechts één is nog actief op het toernooi. Alle hoop is gevestigd op Li Jie, die vorig jaar zilver haalde haalde. Ze hoopt in het rijtje te komen bij de twee andere succesvolle Nederlanders, Bettine Vriesekoop en Li Jiao. Zij werden eerder Europees kampioen.

Zender: Livestream op Laola1.tv
Datum: zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober
Tijd: 10:00 uur en 15:30 uur

2. Wereldbeker veldrijden

Naast de wedstrijden voor de Superprestige zijn de wedstrijden voor de wereldbeker ook kijktips. Zondag staat Valkenburg centraal in de Cauberg Cylocross. Vorig jaar won Lars van der Haar dit parcours en ook dit jaar is hij er weer bij. Net als Mathieu van der Poel, die in geweldige vorm steekt. De twee veldrijders misten echter de eerste twee veldritten, waardoor de Belg Wout van Aert aan de leiding gaat in het klassement.

Zender: Eén
Datum: zondag 23 oktober
Tijd: 16:30 uur

3. De Klassieker

De mooiste wedstrijd van het jaar in de Eredivisie. Dat mogen we wel zeggen. De Klassieker is zoveel meer dan alleen een wedstrijd. De rivaliteit en de passie spat ervan af. En zeker nu Feyenoord en Ajax de bovenste plekken van de competitie bezetten, is dit duel een erg belangrijke. Komen de Rotterdammers op acht punten voorsprong, of verkleint Ajax het gat naar twee punten? Ondanks de koppositie en de positieve stemming, is het voor Feyenoord wel oppassen zondag. Van de laatste twintig Klassiekers won Feyenoord er maar één.

Zender: FOX Sports 1
Datum: zondag 23 oktober
Tijd: 14:30 uur

4. Chelsea – Manchester United

Het is iedere week prijs in de Premier League. Deze week staat er alweer een heerlijke topper op het programma. Jose Mourinho komt met het sterrenensemble van Manchester United op bezoek bij zijn oude werkgever Chelsea, waar hij voorheen zo succesvol was. Beide ploegen draaien nog niet op volle toeren, maar het is een belangrijke ontmoeting met het oog op de ranglijst. Chelsea staat vijfde met 16 punten, United zevende met 14 punten.

Zender: Ziggo Sport
Datum: zondag 23 oktober
Tijd: 17.00 uur

5. Formule 1 in Amerika

Het toetje van dit weekend is de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Formule 1-karavaan is beland in Austin, Texas. Het circuit is een soort thuishaven voor Lewis Hamilton. Sinds 2012, toen het Circuit of the Americas werd toegevoegd aan het wereldkampioenschap, won de Brit drie keer. Hamilton heeft een overwinning nu ook echt hard nodig. Met nog vier races te gaan staat rivaal en teamgenoot Nico Rosberg 33 punten voor in het klassement. En Max Verstappen? Na twee keer een tweede plek (Maleisië en Japan) gaat hij natuurlijk opnieuw voor een podiumplek in de ‘Live Music Capital of the World’.

Zender: Ziggo Sport
Datum: zondag 23 oktober
Tijd: 20:15

Facebook Comments