Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het sportweekend zit weer bommetje vol met grote evenementen. Van een getergde Max Verstappen tot de prolongatiekans van Michael van Gerwen, lees hier waarom jij dit weekend niet van de bank af komt!

1. Zeuren, of racen in de GP van Mexico?

Er is veel te doen om Max Verstappen. Zijn rijstijl zou te gevaarlijk zijn en hij komt te arrogant over. De regels omtrent het remmen bij de bocht zijn al aangepast en nu heeft Verstappen al laten weten dat hij zijn team alleen nog maar beantwoordt met korte zinnen over de boordradio. Veel gezeur, gaan we het nog over de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez (Mexico-Stad) hebben? Ja, want het wereldkampioenschap nadert zijn einde. Nico Rosberg, momenteel de leider, kan zondag weer een grote stap zetten naar de titel.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zondag 30 oktober
Tijd: 20:00 uur

2. Pieken bij de KNSB Cup

Nee, er wordt niet gestaakt, er gaat gewoon geschaatst worden dit weekend. En eindelijk gaat het om het ‘echie’. De KNSB Cup speelt zich dit weekend af in het Groningse Kardinge. Natuurlijk zijn Sven Kramer, Ireen Wust en alle andere hoofdrolspelers van de partij, want deze wedstrijden zijn uiterst belangrijk. In deze wedstrijden kunnen de schaatsers zich namelijk kwalificeren voor de World Cup. Net als ieder jaar zeggen de schaatsers weer dat ze ‘een goede zomer’ hebben gehad. Laat dat maar zien dan bij het eerste toernooi van het jaar, de cruciale KNSB Cup.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober
Tijd: 16:00 uur en 13:10 uur

3. Titanenstrijd gaat door: Van der Poel vs. Van Aert

Na een aantal Superprestiges en wereldbeker-wedstrijden kunnen de veldrijders zich opmaken voor de eerste écht grote wedstrijd: het Europees Kampioenschap. Wordt het supertalent Mathieu van der Poel, wereldkampioen Wout van Aert of misschien toch titelhouder Lars van der Haar, die met een hamstringblessure kampt? Zondag krijgen we antwoord, dan start de cross in Pont-Château, Frankrijk.

Zender: Eén
Datum: Zondag 30 oktober
Tijd: 13:30 uur

4. Derde EK-titel op rij voor Mighty Mike?

Ook het darten is toe aan een EK. In Hasselt (Belgie) verdedigt Michael van Gerwen zijn titel. Het zal nog een behoorlijke klus worden om die titel opnieuw te prolongeren, werkelijk alle toppers van de PDC doen mee. De Nederlandse inbreng is trouwens ook niet mis. Naast Mighte Mike en Raymond ‘Barney’ van Barneveld nemen ook Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena deel aan het open toernooi.

Zender: RTL 7
Datum: Zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober
Tijd: 17:30 uur en 18:00 uur

5. Snookersterren op het International Championship

Over op die andere cultsport: snooker. Het snookerseizoen draait op volle toeren en dit weekend valt namelijk de beslissing in het International Championship. Genoeg te genieten bij dit evenement, de nummers een tot en met drie van de wereldranglijst zitten nog in het toernooi.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober
Tijd: 13:30 uur en 12:30 uur

Facebook Comments