Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het weekend staat bol van de finales en interessante sportwedstrijden. Check hier onze tips en mis niks!

1. Murray ook de nummer één in Londen?

In de pikorde staat de Schot Andy Murray eindelijk bovenaan. Nog voor de ATP World Tour Finals onttroonde hij de man die onverslaanbaar leek, Novak Djokovic. Murray heeft het moeilijk in ‘zijn’ O2 Arena in Londen, maar wat zou het voor hem fijn zijn om dit laatste toernooi van het tennisseizoen te winnen als de nummer één van de wereld.

Zender: FOX Sports 4 en FOX Sports 2
Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november
Tijd: 11.00 uur en 11.30 uur

2. Sven Kramer on tour

Sven Kramer, de grote schaatser, maakt zijn volgende stop in zijn Wereldbekertournee: Nagano. Afgelopen week in Harbin liet de Fries weer eens zien hoe dominant hij kan zijn. Een gecontroleerde vijf kilometer, een indrukwekkende 1500 meter. Met een tijd van 1.46,79 schaatste hij zelfs een baanrecord in China. Kramer is in vorm, wat laat hij in Japan allemaal zien?

Zender: NOS.nl
Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november
Tijd: 06:00 uur

3. El Derbi Madrileño

‘Atletiiiiii’ tegen ‘Ratatatata Ronaldo’. Sierd de Vos is uitgerukt naar Spanje om de Madrileense derby te verslaan. Real Madrid voert de Primera Division weliswaar aan met 27 punten, maar het heeft het de laatste jaren moeilijk met stadsgenoot Atlético. En ook Cristiano Ronaldo heeft in zeven wedstrijden maar een keer gescoord tegen keeper Jan Oblak. Terwijl zijn statistieken voor ‘tijdperk Oblak’ tegen Atlético imponerend waren: 14 goals in 18 duels. Scoort hij na zes wedstrijden eindelijk weer eens in El Derbi Madrileño?

Zender: Ziggo Sport
Datum: zaterdag 19 november
Tijd: 20.45 uur

4. Joost Luiten in Dubai

Joost Luiten is bezig aan zijn laatste kunstje dit golfseizoen, de World Tour Championship. Een belangrijk kunstje, want bij winst krijgt hij een cheque van zo’n 1,25 miljoen euro. Maar belangrijker nog is zijn positie op de wereldranglijst. Als hij goed presteert kan hij stijgen naar de top 50 en mag dan in 2017 weer aan alle grote toernooien meedoen. Luiten is in ieder geval goed van start gegaan op het slottoernooi, hopelijk geeft hij daar in het weekend een beter vervolg aan.

Zender: Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport
Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november
Tijd: 09.00 uur en 08.30 uur

5. Finale Grand Slam of Darts

“Een schouderklopje voor mezelf”, zei Michael van Gerwen na afloop van de wedstrijd tegen Robert Thornton. Nog altijd is de Brabander iedereen de baas. Komend weekend word de eindfase van het toernooi afgewerkt. Zit er een stunt in voor bijvoorbeeld Raymond van Barneveld, of blijft Van Gerwen overtuigen?

Zender: RTL 7
Datum: zaterdag 19 en zondag 20 november
Tijd: 20.30 uur en 17.30 uur

Facebook Comments