Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Eigenlijk draait het dit weekend maar om een wedstrijd, namelijk El Clasico. Niet dat de rest er niet toe doet, want alle toppers staan natuurlijk weer voor jou klaar!

1. Wereldbeker schaatsen in Astana

Géén Sven Kramer, geen Kjeld Nuis en ook Ireen Wüst is niet aanwezig bij de Wereldbeker in Astana. Daarentegen valt er genoeg te genieten met Marrit Leenstra, Kai Verbij, Antoinette de Jong en Jorien ter Mors. Vooral Ter Mors staat in de spotlights, twee weken geleden nam zij emotioneel afscheid van shorttrack. En nu maar knallen op de langebaan!

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 3 december en zondag 4 december
Tijd: 12:15 uur en 13:30 uur

2. EK Handbal

Met een nieuwe bondscoach zullen de handbalsters weer alles op alles zetten om een gouden plak mee naar huis te nemen. Ze dromen er al zo lang van, maar op het WK en de Olympische spelen grepen ze naast een titel. Misschien lukt het dan toch op het EK in het handballand bij uitstek, Zweden.

Zender: Ziggo Sport en http://www.ehftv.com/nl/
Datum: Zondag 4 december
Tijd: 19:00 uur

3. El Clasico

De Catalanen tegen de Koninklijken: het is de Spaanse strijd der grootmachten. Überhaupt is er geen wedstrijd groter dan El Clasico. De spelers en het voetbal zijn van het hoogste niveau, om nog maar te zwijgen over die onderlinge prestigestrijd: Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo. Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel, jullie ook?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 3 december
Tijd: 16:15 uur

4. UK Championships

Hoog niveau zie je ook op het UK Championship Snooker. De grote namen zitten nog in het toernooi, dus er is nog altijd kans op de gedroomde, Engelse finale op dit Britse toernooi: Mark Selby tegen Ronnie O’Sullivan.

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 3 december en zondag 4 december
Tijd: 12:15 uur en 13:30 uur

5. Superprestige in Spa-Francorchamps

Er staat geen maat op Mathieu van der Poel. Sven Nys, geen kleine jongen in het veldrijden, durfde het wel aan om Van der Poel met Peter Sagan te vergelijken. Als je kijkt naar de prestaties van ‘De Vliegende Hollander’ dit jaar, dan is die vergelijking niet eens zo gek. Om precies te zijn, won hij dit seizoen al negen van de dertien crossen waar hij aan de start verscheen. En bij de Superprestige loopt hij één op één. Houdt Van der Poel deze reeks in stand?

Zender: Ziggo Sport Extra 2
Datum: Zaterdag 3 december
Tijd: 14:55 uur

Facebook Comments