Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Wat staat ons weer een heerlijk sportweekend te wachten. We kijken allemaal uit naar ‘Het gevecht van de Eeuw’, maar er is nog zoveel meer te zien! Check hier onze tips:

1. Handbaldames in heksenketel

Na het verrassende verlies tegen Duitsland hebben de handbalsters zich uitstekend gerevancheerd op het EK: eerst werd er gewonnen van Polen, daarna was het de winnaar in een moeilijke partij tegen Frankrijk. De volgende ronde is nu bereikt, maar de Oranjedames gaan wel een zware kluif krijgen aan gastland Zweden. Kan Nederland stunten, onder aanmoediging van Rafael van der Vaart?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 10 december
Tijd: 18.30 uur

2. Schaatsen in nieuw Thialf

Een gloednieuw Thialf is het volgende podium voor de wedstrijden van de Wereldbeker. En daar komen zeker alle Nederlandse toppers op af, toch?! Nou, de agenda van Sven Kramer zegt helaas wat anders. Maar gelukkig is de rest van de schaatstop wél vertegenwoordigd in de nieuwe ijstempel van Heerenveen.

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 10 december en zondag 11 december
Tijd: 14.30 uur en 13.30 uur

3. Rico vs. Badr

‘Het gevecht van de Eeuw’ en ‘de partij der partijen’, zo wordt de kickbokswedstrijd tussen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven en voormalig K1-kampioen Badr Hari aangekondigd. Eindelijk is weer zo’n grote partij in de vechtsport. Maar wie gaat dit man tegen man duel winnen? De vriendelijke Verhoeven of bad boy Badr Hari?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 10 december
Tijd: 22.00 uur

4. Heavy weight boxing

Is kickboksen net iets te heftig voor jou, maar hou je wel van vechtsport? Geen probleem, dit weekend staat ook bol van het klassieke boksen. Daar wordt vooral uitgekeken naar het gevecht tussen Anthony Joshua en Eric Molina, twee zwaargewichten die strijden om de wereldtitel.

Zender: RTL 7
Datum: Zaterdag 10 december
Tijd: 23.25 uur

5. Zesdaagse van Amsterdam

Niki Terpstra heeft een extra jaar moeten wachten om zijn titel te verdedigen op de Zesdaagse van Amsterdam. In deze wielerwedstrijd nemen koppels het zes dagen tegen elkaar op. Het gaat echter nog niet zo goed bij Terpstra, die een duo vormt met Raymond Kreder. Dit weekend hebben ze een laatste kans om die achterstand goed te maken.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 10 december en zondag 11 december
Tijd: 20.00 uur en 17.30 uur

Facebook Comments