Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Tussen het afsteken van vuurwerk, nuttigen van oliebollen en opentrekken van flessen champagne door wordt er nog volop gesport! Bureau Sport maakte voor jou een overzicht van allerlei sportwedstrijden die je kunt kijken wanneer je verplicht spelletjes moet doen met de familie of tijdens Nieuwjaarsdag brak op de bank zit.

1. Laatste voetbalwedstrijd van 2016 in Engeland

Uiteraard voetballen de clubs in Engeland door! Zo staat de kraker tussen Liverpool en Manchester City op het programma. De twee toppers gaan strijden om de tweede plaats. Het belooft in elk geval een kraker te worden tussen de ploegen van de trainers Jürgen Klopp en Pep Guardiola! De bovenstaande editie van 2013/2014 was ook een boeiend schouwspel.

Zender: Ziggo Sport (Select)
Datum: Zaterdag 31 december 2016
Tijdstip: 18:30 uur

2. Turnspektakel

Met de gouden medaille van Sanne Wevers op de Olympische Spelen in Rio kende de Nederlandse turngeschiedenis dit jaar een historisch moment. Liefhebbers van deze sport kunnen zaterdag op de televisie nog eens genieten van het Univé Gym Gala, met onder andere Wevers en Epke Zonderland.

Zender: Ziggo Sport (Select)
Datum: Zaterdag 31 december 2016
Tijdstip: 21:00 uur

3. Vliegende skiërs in Garmisch-Partenkirchen

Iedereen heeft dit toernooi weleens gezien: de Vierschansentournee! De wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen is al jaren een traditie op Nieuwjaarsdag. Voor schansspringers is dit hét moment om eeuwige roem te krijgen! Miljoenen mensen zullen naar dit spektakelstuk kijken.

Zender: Eurosport
Datum: Zondag 1 januari 2017
Tijdstip: 13:45 uur

4. Veldrijden in Baal

Ook na de bubbels op Nieuwjaarsnacht stappen de veldrijders op de fiets, want dan wordt in het Belgische Baal de Grote Prijs Sven Nys gereden. Deze wedstrijd, vernoemd naar de legendarische Belgische veldrijder, is een prestigieuze krachtmeting. Grote namen als wereldkampioen Wout Van Aert, Lars van der Haar en de naamgever van deze koers doen aan deze DVV-Trofee mee. Mathieu van der Poel heeft zich afgemeld.

Zender: Eén
Datum: Zondag 1 januari 2017
Tijdstip: 14:15 uur

5. Barney vs. Mighty Mike

Natuurlijk gaan we zondag naar de Nederlandse clash in de halve finale van het WK Darts kijken! De confrontatie tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld heeft geen verdere aankondiging nodig. Let’s play darts!

Zender: RTL7
Datum: Zondag 1 januari 2017
Tijdstip: 20:30 uur

Facebook Comments