Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

We zitten nog na te genieten van de geweldige prestatie van Michael van Gerwen op het WK Darts, maar dit weekend zit het weer bommetje vol met veel andere topsport! Bureau Sport selecteerde een aantal mooie sportwedstrijden en -evenementen die jij dit weekend lekker kunt gaan kijken!

1. Twee toptoernooien in een

Twee toernooien in een weekend, het zijn drie bomvolle schaatsdagen in Heerenveen. Wie Sven Kramer graag zijn negende EK Allround-titel ziet halen, heeft geluk. Hij is aanwezig, net als Ireen Wüst, die op ‘5-5’ wil komen met de Servische Martina Sáblíková. Sprintliefhebbers mogen ook hun hart ophalen, voor het eerst wordt het EK Sprint georganiseerd. De mannen Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Kai Verbij zullen er ongetwijfeld een spannend kampioenschap van maken, terwijl bij de vrouwen Jorien ter Mors een serieuze gooi gaat doen naar de titel. Zij is in ieder geval de favoriet van onze Erik.

Zender: NOS
Datum: Zaterdag 7 januari en zondag 8 januari
Tijdstip: 11.00 uur en 13.30 uur

2. Gemengd toptennis op landenniveau

Over iets meer dan een week start de Australian Open in Melbourne. Momenteel zijn er al toppers in Australië om de Hopman Cup te spelen. Dit landentennistoernooi in Perth wordt gespeeld door mannen en vrouwen die samen in één team zitten. Wedstrijden worden gespeeld op basis van the best of three. In de finale neemt Frankrijk het op tegen de Verenigde Staten.

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 7 januari 2017
Tijdstip: 09:30 uur

3. Nostalgie bij het oudste voetbaltoernooi ter wereld

Liefhebbers van Engels voetbal kunnen dit weekend weer genieten van de derde ronde van de FA Cup! Op FOX Sports 2 en 4 zijn meerdere wedstrijden live te zien, maar BBC One zendt traditioneel ook FA Cup-potjes uit. De Britse publieke omroep legt live de focus op Tottenham Hotspur tegen Aston Villa. Eerder deze week versloegen de Spurs al koploper Chelsea, terwijl Villa maar wat aanmoddert in de middenmoot van het tweede niveau van Engeland.

Zender: BBC One
Datum: Zondag 8 januari 2017
Tijdstip: 17:00 uur

4. Banjeren door de modder

Kan Mathieu van der Poel voor de derde keer op rij het Nederlands kampioenschap veldrijden op zijn naam schrijven? Of wordt Lars van der Haar in Sint-Michielsgestel voor de derde maal Nederlands beste veldrijder? Van der Poel geldt als topfavoriet, maar hoe fit is hij eigenlijk na zijn val in de Azencross? En kan Lars Boom, die ook meedoet, als zesvoudig Nederlands kampioen een rol van betekenis spelen?

Zender: NOS / Ziggo Sport
Datum: Zondag 8 januari
Tijdstip: 13:15 uur

5. Tournament of Champions

De golffanaten kunnen ook gerust thuisblijven voor het eerste golftoernooi van het jaar. Het seizoen is begonnen met de Tournament of Champions in Maui, Hawaii. Nederlands beste golfer Joost Luiten (zaterdag jarig) is er niet bij, maar hoog niveau is er wel en de locatie is prachtig. Over op de actuele zaken: Jimmy Walker, in 2015 nog de runner-up, staat er momenteel het best voor, maar kan hij deze voorsprong dan ook behouden tot zondagnacht?

Zender: Ziggo Sport Golf
Datum: Zaterdag 7 januari en zondag 8 januari
Tijdstip: 22.00 uur en 21.00

Facebook Comments