Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Eindelijk, de Eredivisie komt uit haar winterslaap! Uiteraard ga jij kijken naar je favoriete voetbalclub, maar vergeet vooral deze andere topevenementen niet!

1. Vliegende tackles in Afrika

De Afrika Cup: misschien wel de guilty pleasure van het voetbal. Op dit toernooi zie je vaak niet het beste voetbal, maar passie, strijd en onverwachte wendingen tijdens de wedstrijd compenseren een hoop. Dit jaar is Gabon het strijdtoneel om de Afrika Cup, waarop Feyenoorder Karim El Ahmadi namens Marokko en Ajacied Bertrand Traoré voor Burkina Faso, Vitesse-speler Marvelous Nakamba bij Zimbabwe en ADO-verdediger Wilfried Kanon voor Ivoorkust als eredivisiespelers actief zijn. Sinds jaren zendt nu niet Eurosport, maar FOX Sports de Afrika Cup uit.

Zender: FOX Sports 2
Datum: Zaterdag 14 januari en zondag 15 januari
Tijd: 16.50 uur en 19.50 uur

2. Kan Knegt zich revancheren in Turijn?

Nee, afgelopen weekend ging het niet zoals gepland voor Sjinkie Knegt op het NK shorttrack. Hij ging net als zijn concurrent Daan Breeuwsma onderuit, waardoor de 21-jarige Dylan Hoogerwerf verrassend het Nederlands kampioenschap op zijn naam kon schrijven. Knegt wil zich herpakken in Turijn op de Europees kampioenschappen. Gaat hem dat lukken? En kan de 19-jarige Suzanne Schulting als Nederlands kampioene ook de Europese titel pakken bij de vrouwen?

Zender: NOS.nl en NPO1
Datum: Zaterdag 14 januari (NOS.nl) en zondag 15 januari (NPO 1)
Tijd: 13.45 uur

3. Dag dag, Dakar Rally

Nog één dag baggeren in de Dakar Rally, dan is dit meeslepende avontuur over. Het waren twee knotsgekke weken in de Zuid-Amerikaanse woestijn, met twee uitgevallen etappes door slechte weersomstandigheden en pech voor de Nederlanders. Tom Coronel bracht een nachtje door in de wildernis, Hans Stacey had het aan de stok met de organisatie en Gerard de Rooy moet op de laatste dag nog een grote achterstand goedmaken op twee concurrenten. Een beetje geluk is altijd welkom, maar op de laatste dag kan er zomaar nog een Nederlandse winnaar uit de bus komen!

Zender: RTL 7
Datum: Zaterdag 14 januari
Tijd: 22.40 uur

4. Crossen in de Italiaanse modder

Geen Mathieu van der Poel dit weekend bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Fiuggi. De Nederlands kampioen, die deze week in het nieuws kwam vanwege zijn sneer naar Niels Albert (‘jankerd-tweet’), laat deze wedstrijd in Italië schieten. Van der Poel gaat op het WK de confrontatie aan met zijn grote rivaal Wout Van Aert. Maar andere grote Nederlandse namen als Lars van der Haar, Lars Boom en Marianne Vos bij de vrouwen zijn wel in Fiuggi aanwezig.

Zender: YouTube UCI
Datum: Zondag 15 januari
Tijd: 13.25 uur (vrouwen) en 14.55 uur (mannen)

5. Snookeren met O’Sullivan

Bij de Masters draait het maar om een ding: prestige. De zestien beste snookeraars van de wereld worden uitgenodigd voor dit elite toernooi in Alexandra Palace. Als het om prestige gaat, dan staat Ronnie O’Sullivan zeker op. De titelverdediger is ook voor 2017 de favoriet in Londen. En trouwens, het draait niet alleen om de eer. Er kan ook ‘een beetje’ geld gewonnen worden natuurlijk. Hoewel dit snookertoernooi niet meetelt voor de ranking, wordt er, afgezien van het WK, wel het meeste prijzengeld uitgedeeld. Wiens bankrekening krijgt er £200.000 pond bijgeschreven?

Zender: BBC Two
Datum: Zondag 15 januari
Tijd: 14.00 uur

Facebook Comments