Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Jongens, jongens, het is weer een vol sportweekend met grote sportwedstrijden. Bureau Sport kiest de wedstrijden die je absoluut niet mag missen!

1. Tijd voor nieuwe klasbakken bij het NK Allround & Sprint

Na het succesvolle EK Sprint en EK Allround twee weken terug, worden dit weekend de Nederlandse kampioenschappen Sprint en Allround ook weer verreden in Thialf. Een interessant toernooi, want zonder Sven Kramer, Kjeld Nuis en Kai Verbij is er genoeg ruimte voor andere mannen om te excelleren. En wat te denken van de wissel bij de dames? Ireen Wüst kiest eenmalig voor het sprinttoernooi, natuurlijk om te trainen richting de wereldkampioenschappen. Die andere grote naam bij de vrouwen, Jorien ter Mors, heeft haar schaatsweekend helaas moeten cancelen nadat ze vrijdag ziek is geworden.

Zender: NPO1 en NOS.nl
Datum: Zaterdag 21 januari en zondag 22 januari
Tijdstip: 14.00 uur en 13.00 uur

2. Heet middagje Utrecht

De wedstrijd van het jaar voor FC Utrecht. Heel de stad loopt uit voor deze wedstrijd. Ook omdat de fans weten dat er altijd wat te halen valt tegen Ajax: de Domstedelingen zijn al zeven thuisduels ongeslagen tegen de Amsterdammers. De supporters van FC Utrecht maakten zich vorige week al warm voor dit duel, het zal dan ook een heet middagje worden in Utrecht. Ook het uitpubliek is erbij, dus kom maar door met die wedstrijd!

Zender: FOX Sports 1
Datum: Zondag 8 januari
Tijdstip: 12.30 uur

3. Meer verrassingen op de Australian Open?

Dat was even schrikken, donderdagmorgen. Favoriet en titelverdediger Novak Djokovic ligt alweer uit het grote tennistoernooi. Het maakt de weg vrij voor Andy Murray, de nummer een van de wereld. Op zijn palmares ontbreekt nog één grote titel, uitgerekend deze Australian Open. Outsiders als Roger Federer en Rafael Nadal mag je echter nog niet afschrijven voor deze Grand Slam, of worden zij ook al voortijdig en verrassend uitgeschakeld?

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 21 januari en zondag 22 januari
Tijdstip: 01.00 uur en 01.00 uur

4. Fietsen in Tour Down Under

We verlaten Australië zeker niet, we schuiven een stukje op naar het westen. In de buurt van Adelaide wordt er gefietst door het peloton in Tour Down Under. Het is het voorseizoen op een nieuw wielerjaar, maar het maakt deze tour niet minder belangrijk. Een handjevol Nederlanders is aanwezig, maar succes is er nog niet geboekt in deze rittenkoers. Danny van Poppel werd twee keer geklopt in de sprint, terwijl Robert Gesink nog alle kans heeft op de eindoverwinning.

Zender: Wide World of Sports
Datum: Zaterdag 21 januari en zondag 22 januari
Tijdstip: 01.40 uur en 04.00 uur

5. Defend homecourt: Mathieu van der Poel

Tot slot die andere fietsdiscipline, het veldrijden. Er zijn weer punten te verdelen voor Wereldbekerklassement, waar Wout Van Aert aan de leiding gaat. Maar Hoogerheide is het decor van deze cross. En dat is de achtertuin van Kapellen, de woonplaats van Mathieu van der Poel. Reken maar dat Nederlands kampioen veldrijden deze ‘thuiswedstrijd’ op zijn naam wil schrijven. En bij de vrouwen maakt Marianne Vos natuurlijk weer grote kans op de winst, zij is in bloedvorm dit seizoen.

Zender: Eén
Datum: Zondag 22 januari
Tijdstip: 15.00 uur

Facebook Comments