Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het wordt koud dit weekend, dus dan denk jij natuurlijk direct aan de wereldbekerwedstrijd schaatsen in Berlijn! Maar behalve schaatsen is er nog veel meer sport dit weekend. Bureau Sport selecteerde een aantal pareltjes dat je zeker moet zien.

1. De Derby van het Noorden

Het is de strijd tussen de provincies Friesland en Groningen. De diehards van SC Heerenveen en FC Groningen omcirkelen bij het bekend maken van de speelkalender de twee confrontaties met rood in hun agenda. FC Groningen heeft in Friesland iets goed te maken na de pijnlijke 0-3 nederlaag in eigen huis eerder dit seizoen, terwijl SC Heerenveen de knotsgekke verloren wedstrijd tegen PSV (4-3) van vorige week graag wil wegspoelen. Wij hopen vooral dat er zondag net zo spectaculair gescoord wordt als tien jaar geleden door Paul Bosvelt.

Zender: FOX Sports 1
Datum: Zondag 29 januari
Tijdstip: 12.30 uur

2. Jumping Amsterdam

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 28 januari en zondag 29 januari
Tijdstip: 22.00 uur en 15.00 uur

Met de koning en koningin als vaste gasten en 49.998 anderen op de tribune, moet het weer een fantastische finale paardenspringen worden in de RAI. De BMC Grote Prijs werd vorig jaar gewonnen door Maikel van der Vleuten, maar die titel zal hij niet verdedigen. Dan zetten wij maar in op onze oude bekende, Jeroen Dubbeldam.

3. Sister Act en De Klassieker

Een beter einde van een Grand Slam kan je je eigenlijk niet wensen. De Australian Open presenteert u twee geweldige finales: de Sister Act en De Klassieker. Bij de vrouwen nemen de zusjes Williams, Venus en Serena, het tegen elkaar op, en bij de mannen zijn het de eeuwige rivalen die eindelijk weer tegenover elkaar staan: Rafael Nadal en Roger Federer. Een klassieker om van te likkebaarden.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 28 januari en zondag 29 januari
Tijdstip: 09.30 uur en 09.30 uur

4. Twee Nederlandse wereldkampioenen?

Zender: Een 1
Datum: Zaterdag 28 januari en zondag 29 januari 2017
Tijdstip: 14.30 uur en 15.00 uur

Het zou zomaar kunnen. Twee Nederlandse wereldkampioenen veldrijden. Het moet gek lopen wil Mathieu van der Poel de overwinning niet pakt bij de mannen, terwijl Marianne Vos de grote titelfavoriet is bij de dames. En wat maakt ons het uit, laat Lars van der Haar, Lars Boom, Sophie de Boer en Lucinda Brands het podium maar vullen bij de mannen en de vrouwen. Kunnen we ons opmaken voor een Nederlands feestje?

5. Frankrijk titelfavoriet in eigen huis

Bij de meeste Nederlanders gaat er geen belletje rinkelen bij de namen Thierry Omeyer, Daniel Narcisse en Nikola Karabatić. Maar zij zijn de grote mannen in het Franse handbalteam dat aanstaande zondag de wereldtitel in eigen land kan prolongeren. Niets lijkt topfavoriet Frankrijk in de weg te staan, maar dan zal het eerst moeten zien af te rekenen met het verrassende Noorwegen, dat voor het eerst in de WK finale staat.

Zender: Ziggo Sport Extra 1
Datum: Zondag 29 januari
Tijdstip: 17.30 uur

Facebook Comments