Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Men neme een Afrikaanse voetbalfinale, een Superprestige, een ovalen bal, meerdere skilatten en een vrouwentopper. Dan heb je alles om je dit weekend prima te vermaken. Bureau Sport selecteerde zoals iedere week weer een aantal sportwedstrijden die je niet wilt missen. En wat kijken onze presentatoren zelf eigenlijk?

We vroegen het onze mannen direct na hun radioshow op NPO Radio 1!

1. De achtste van Egypte of de vijfde van Kameroen?

De Afrika Cup maakt zich op voor de apotheose. Egypte, dat met zeven toernooizeges de recordhouder is, zal het in de finale opnemen tegen Kameroen. De laatste keer dat beide teams elkaar in de finale troffen, was in 2008 (Kameroen). Toen was Egypte voor Kameroen te sterk door met 1-0 te winnen. Kameroen kan zich aanstaande zondag mooi revancheren tegen de Egyptenaren.

Zender: FOX Sports 1
Datum: Zondag 5 februari
Tijdstip: 20.00 uur

2. Knallen op de Superprestige

De tranen van het teleurstellend verlopen WK veldrijden waren nauwelijks opgedroogd of Mathieu van der Poel zat alweer op zijn crossfiets. Hij won woensdag met overmacht de Parkcross in Maldegem. Niet dat Van der Poel daarmee zijn kater van het WK heeft weggespoeld, maar we hopen natuurlijk wel dat hij de resterende wedstrijden in het veldrijden winnend kan afsluiten. Zo ook aanstaande zondag in de Superprestige van Hoogstraten.

Zender: Ziggo Sport Extra 1
Datum: Zondag 5 februari
Tijdstip: 14.55 uur

3. Een Amerikaans feestje

Nee, wij Nederlanders worden niet warm van American football. Maar de échte sportliefhebber zal op de nacht van zondag op maandag aan de buis gekluisterd zitten voor de 51e editie van de Super Bowl. De Atlanta Falcons nemen het in Houston op tegen New England Patriots. Mocht je het spelletje maar niks vinden, dan kun je ook kijken naar het Amerikaanse volkslied dat door Luke Bryan wordt gezongen. Tot slot verzorgt Lady Gaga de altijd spectaculaire Halftime show. Genoeg redenen om een nachtje door te halen.

Zender: FOX Sports 1
Datum: Zondag 5 februari
Tijdstip: 00.30 uur

4. Vliegende skiërs in Duitsland

Ook dit weekend genoeg wintersport op het hoogste niveau, want in het Duitse Oberstdorf is de wereldbekerwedstrijd schansspringen. De mannen zullen heel het weekend daar van de Heini-Klopfer-Skiflugschanze springen. De Duitse Richard Freitag won vier jaar geleden in Oberstdorf. Kan hij komend weekend dit kunststukje herhalen?

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 4 februari en zondag 5 februari
Tijdstip: 16.00 uur en 15.00 uur

5. Aantrekkelijke pot in de eredivisie

NOS Studio Sport zendt zaterdag de samenvatting uit van de wedstrijd PSV-Telstar. Eerder dit seizoen eindigde deze confrontatie op de Herdgang in een 5-1 zege voor de Eindhovenaren. NOS gaat vanaf dit weekend iedere zaterdag een eredivisiewedstrijd in het vrouwenvoetbal uitzenden. Dit moet als opmaat dienen voor het EK vrouwenvoetbal dat komende zomer in eigen land wordt georganiseerd.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 4 februari
Tijdstip: 23.35 uur

Facebook Comments